17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Flutur: Inițiativa schimbării lui Cîțu a pornit din sud. Starea de spirit era aprinsă

Publicat peÎntrebat, duminică seara, cine l-a determinat pe Florin Cîțu să se răzgândească de vineri, când nu intenționa să își dea demisia, până sâmbătă, Flutur a spus că ultima oară a discutat cu fostul lider liberal vineri, „pentru că lucrurile mergeau în direcția aceasta, 42 de organizații din țară cereau congres extraordinar și era chiar o discuție prietenească să găsim o formulă pentru a respecta un anumit calendar, pentru că suntem într-o situație deloc ușoară, partid de guvernare, și trebuie să fim extrem de atenți să nu continuăm noi criza care și așa este, economică, socială”.

Flutur a spus, la Antena 3, că propunerea era „să se întâmple toate într-o săptămână”.

„Până la urmă ieri am înțeles că a fost un Birou Politic la care nu a mai mers aproape nimeni și după aceea și-a dat demisia și am intrat în procedurile de convocare a Consiliului Național de azi, iar peste o săptămână convocarea congresului să terminăm foarte repede această ușoară criză politică din PNL, pentru că eu sunt convins că PNL are capacitatea să închidă foarte repede acest subiect”, a declarat Flutur.

Întrebat, mai departe, despre scrisoarea liderilor de organizații din țară care cereau demisia lui Cîțu, Flutur a declarat că nu a existat o scrisoare, ci o decizie a 42 de birouri permanente județene care cereau convocarea unui congres ca să fie făcută schimbarea la vârf.

„Starea de spirit din ultima vreme era destul de aprinsă și erau niște nemulțumiri, dar nu a fost o scrisoare sau să îi ghideze cineva. Oamenii au ajuns la concluzia că trebuie să găsim o soluție pentru că în coaliție avem de luat niște decizii în perioada următoare foarte rapid și până la urmă am ajuns la acest deznodământ, care cred eu că este în regulă. Se simțeam că e nevoie de o schimbare și această schimbare a venit”, a adăugat liberalul.

La întrebarea cui a aparținut inițiativa, Flutur a declarat că nu știe exact, dar primele filiale au fost cele din sudul României: „era o atmosferă care spre așa ceva mergea și atunci faptul că s-a întâmplat foarte repede mie mi-a dat de gândit că oamenii și partidul au o reacție foarte hotărâtă. O să vedeți că săptămâna asta se clarifică lucrurile”.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri