27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Focar de varicelă în două școli din Olt/ Autoritățile iau măsuri pentru a opri răspândirea

Publicat pe


Un număr de 27 de copii de la două unităţi şcolare din localităţile Vitomireşti şi Negreni (Scorniceşti) s-au îmbolnăvit de varicelă în ultimele două luni, astfel că în respectivele şcoli a fost instituit focar de varicelă şi se iau măsuri de prevenire a răspândirii bolii, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.

„Sunt două focare de varicelă în evoluţie la unităţi de învăţământ din Vitomireşti şi Negreni. La Vitomireşti sunt 20 de cazuri înregistrate în mai mult de o lună şi la Negreni sunt şapte cazuri. Mai sunt şi alte câteva cazuri de varicelă înregistrate în judeţ, dar sporadice, nu constituie focar”, a precizat vineri, pentru AGERPRES, Gabriela Gogiu.

Reprezentantul DSP Olt a arătat că măsurile pe care trebuia să le ia unităţile de învăţământ pentru a limita răspândirea varicelei în colectivităţile de copii sunt aerisirea încăperilor, curăţenia şi dezinfecţia.

Gabriela Gogiu a mai spus că varicela este boală cu transmitere aerogenă, cu înaltă contagiozitate, iar copiii bolnavi trebuie să stea acasă timp de 21 de zile, perioada în care sunt contagioşi.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inspectoratul Școlar al Municipiului București/FacebookSursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri