23.6 C
București
marți, 7 mai 2024

Focarul de gripă aviară din SUA este mai răspândi decât se credea anterior: Una din cinci probe de lapte comercial conține urme ale virusului

Publicat pe



Una din cinci probe de lapte din comerț testate într-un studiu la nivel național conținea particule ale virusului H5N1, a anunțat Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA, sugerând că focarul de gripă aviară este mai răspândit decât se credea anterior.

Agenția a spus că nu există niciun motiv să credem că virusul găsit în lapte prezintă un risc pentru sănătatea umană, potrivit Reuters.

„Acest lucru spune că acest virus a saturat în mare măsură bovinele de lapte în toată țara”, a spus dr. Michael Osterholm, expert în boli infecțioase la Universitatea din Minnesota.

Mulți experți în boli infecțioase și oficiali guvernamentali au spus că cred că procesul de pasteurizare va inactiva virusul, cunoscut și sub numele de gripă aviară. Cu toate acestea, sunt necesare teste suplimentare pentru a confirma că nu există niciun virus infecțios în lapte, a spus agenția.

„Până în prezent, studiile privind laptele cu amănuntul…



Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri