16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Forțele ruse opresc și rețin autobuzele care evacuează civili / „Îi presează să plece în Rusia”-susțin autoritățile ucrainene

Publicat pe


Autoritățile ucrainene au declarat sâmbătă că mai multe autobuze cu civili care erau evacuați au fost oprite și reținute de forțele ruse, ca parte a ceea ce susțin ei a fi o campanie de presiune pentru a-i forța pe unii rezidenți să plece în Rusia, scrie CNN.

Evacuarea civililor din UcrainaFoto: MARCUS YAM/LOS ANGELES TIMES / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oleksandr Starukh, șeful administrației regionale Zaporojie, a declarat că un convoi de evacuare cu peste 50 de autobuze care pleca din orașul-port ucrainean asediat Mariupol la Zaporojie a fost ținut peste noapte la un punct de control rusesc din Vasilivka, la aproximativ 56 de km sud de Zaporojie.

Starukh a spus că în convoi erau și două ambulanțe care transportau trei copii ce necesitau îngrijiri medicale urgente.

Petro Andriuschenko, consilier al primarului din Mariupol, a declarat că rușii rețin mii de evacuați din Mariupol lângă Vasilivka în condiții proaste, fără hrană și apă.

Unii dintre locuitorii care căutau să fugă de la Mariupol, a susținut Andrișcenko, au fost duși direct în orașul Donețk – care se află sub control rusesc – și apoi mai departe în Rusia.

Informațiile nu au putut fi confirmate din surse independente.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri