25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Forțele ucrainene au recăpătat controlul asupra unui mic sat de la periferia Harkivului

Publicat pe


Forțele ucrainene au recâștigat controlul asupra unui mic sat de la periferia estică a Harkivului, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, a menționat luni un jurnalist AFP.

Militari ucraineni se pregatesc de luptă lângă KievFoto: Aris Messinis / AFP / Profimedia Images

Soldații ucraineni desfășurau operațiuni de securitate în casele distruse din Mala Rogan, un mic sat din mediul rural la aproximativ 4 km est de Harkiv, din care au fost alungate trupele ruse.

Cadavrele a doi soldați ruși zăceau pe una dintre aleile satului, care a fost în mare parte distrus de lupte. Cel puțin alte două cadavre au fost aruncate într-o fântână.

„Sunt cadavre ale soldaților ruși peste tot”, a declarat un soldat ucrainean pentru AFP, care a estimat că aproximativ 25 de soldați ruși sunt morți.

Mai multe vehicule blindate rusești, parcate în curțile caselor, au fost și ele distruse în luptă.

Atacul forțelor de la Kiev a fost lansat la mijlocul săptămânii, dar operațiunile de securizare a satului au durat câteva zile, soldații ruși ascunzându-se în pivnițe sau în pădurile din jur, potrivit armatei ucrainene.

„Trupele noastre eliberează Mala Rogan, iar acest lucru este de mare importanță, pentru că de acolo bombardează în mod constant zonele rezidențiale ale orașului”, a declarat primarul din Harkiv pentru presa locală, Igor Terekhov.

Luptele se desfășoară însă de câteva zile pentru controlul orașului vecin Vilkhivka, la câțiva kilometri mai la nord, o altă poziție avansată a armatei ruse de unde de asemenea bombardează Harkiv.

În Mala Rogan, situația a fost relativ calmă luni, cu explozii puternice în depărtare.

Urmărește ultimele evoluții dina 33-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri