4 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Fost ministru al apărării în R. Moldova: Austria prestează anumite servicii pentru Rusia. Pot fi inclusiv de spionaj. Când au venit în România austriecii să vadă protecția frontierelor, nu exclud că informația ajunge și la Moscova (VIDEO)

Publicat peAustria prestează anumite servicii pentru Federația Rusă, iar acestea ar putea fi inclusiv de spionaj, a declarat Anatol Șalaru, fost ministru al apărării în Republica Moldova, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Anatol Șalaru, pe B1 TV: Austria, cel mai bun prieten al Rusiei din UE

Întrebat despre poziția Austriei și decizia României de a amâna răspunsul privind participarea austriecilor la reuniunile NATO, Anatol Șalaru a afirmat: „Austria, fiind cel mai bun prieten al Rusiei din Uniunea Europeană, din centrul Europei practic, prestează anumite servicii pentru Moscova”.

„În afară de faptul că beneficiază foarte mult financiar de pe urma colaborării cu Rusia, în afară de faptul că hubul spionajului rusesc se află și la Viena, sunt foarte mulți oameni de afaceri care au interdicție de a intra în alte țări europene, dar vizitează Viena ori de câte ori doresc ei, inclusiv șefii spionajului rusesc, în afară de aceasta, Austria poate presta și servicii de spionaj pentru Rusia”, a continuat fostul ministru de la Chișinău.

„Și în cazul când au venit în România ofițerii austrieci să vadă cum sunt protejate frontierele sau când au mers în Bulgaria, nu exclud că informația ajunge și la Moscova, cu atât mai mult cu cât sunt cazuri când fosta ministru de externe și-a cumpărat o casă într-un sat din Rusia și locuia acolo”, a adăugat Anatol Șalaru.

„Eu nu cred că este o răzbunare. Din punctul meu de vedere, este un caz de precauție fiindcă Austria nu mai prezintă încredere ca un aliat în ceea ce ține de domeniul securității. Austria nu mai prezintă nici încredere în interiorul Uniunii Europene, că oricând se poate opune sancțiunilor aplicate Rusiei. De aceea, eu cred că România este în drept să blocheze participarea Austriei și la anumite proiecte din Uniunea Europeană”, a mai spus el.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri