1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Fostul director al CIA, din spatele ușilor închise: Colacul de salvare al lui Putin din război nu este în Rusia VIDEO

Publicat pe


Joi, 14 Septembrie 2023, ora 01:23

2691 citiri

John Brennan susține că colacul de salvare al lui Putin este Donald Trump FOTO: NBC

Invazia sângeroasă a Ucrainei de către Rusia se prelungește de mai bine de 18 luni, sfidând predicțiile multor experți care sugeraseră inițial că armata Moscovei va cuceri rapid Kievul. Fostul director al CIA, John Brennan, care a făcut o evaluare din spatele ușilor închise a războiului din Ucraina, a afirmat că ”colacul de salvare al lui Putin în Ucraina este câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA de către Donald Trump”.

În mod paradoxal, Putin ar putea evita dezastrul din războiul declanșat în Ucraina, nu din interiorul țării sale, ci cu ajutorul unui eveniment extern, din Statele Unite, susține Brennan, potrivit Newsweek.

Președintele rus Vladimir Putin are nevoie de fostul președinte al SUA Donald Trump pentru a câștiga alegerile prezidențiale din 2024 pentru a salva războiul Rusiei din Ucraina, consideră fostul director al Central Intelligence Agency (CIA), John Brennan, din Statele Unite, într-un interviu la MSNBC.

O țară care era legată 99,99% de Rusia se rupe de Putin: Moscova furioasă după sosirea americanilor

Invazia sângeroasă a Ucrainei de către Rusia se prelungește de mai bine de 18 luni, sfidând predicțiile multor experți care sugeraseră inițial că armata Moscovei va cuceri cu ușurință Kievul, la scurt timp după începerea invaziei.

Conflictul prelungit a afectat reputația și statutul lui Putin în străinătate și a dus la un conflict în țară, unde autoritatea liderului rus a fost zguduită în iunie de o revoltă armată de scurtă durată a fondatorului Wagner Group, acum decedat, Evgheni Prigojin.

Brennan, care a condus CIA în timpul celui de-al doilea mandat al fostului președinte Barack Obama, a declarat marți în timpul unui interviu la televiziunea americană MSNBC că pentru Putin este „absolut esențial” ca Trump să recâștige Casa Albă.

Fostul director al CIA a susținut că victoria fostului președinte ar aduce beneficii Rusiei în război și a spus că Putin și Trump au „aceeași mentalitate”. Agențiile de informații americane au concluzionat anterior că Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale din 2016 și 2020 pentru a-l ajuta pe Trump.

Descoperire neașteptată și foarte prețioasă în Statele Unite: Comoară de 1.500 de miliarde de dolari VIDEO

„Pentru Putin, cred că este absolut esențial ca Donald Trump să câștige alegerile”, a spus Brennan. „Putin și Trump, este foarte clar că sunt membri ai societății de admirație reciprocă a autocraților. Și se vor linguși unul pe celălalt și se vor juca cu ego-urile celuilalt.”

„Cred că este principalul colac al lui Putin pentru a găsi o modalitate de a salva ceea ce a fost o dezamăgire în Ucraina pentru el”, a continuat el. „Dacă Trump va reuși să se întoarcă la Casa Albă……Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri