5.2 C
București
marți, 28 martie 2023

FOTO Arde miriștea, arde balta! Intervenții de urgență ale pompierilor

Publicat pe


Duminică după-amiază, pompierii din cadrul Stației Sânnicolau Mare, cu două  autospeciale de stingere din dotare, au intervenit pentru stingerea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și stufăriș, în localitatea Dudeștii Vechi.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 6 hectare, pe două bălți uscate, cu mai multe focare. De asemenea, având în vedere schimbarea frecventă a direcției vântului a existat pericolul de propagare a incendiului la locuințele din apropiere. Totodată, unul dintre focare s-a manifestat pe un canal de stufăriș cu lungime de 2 km, zonă în care sunt cuiburi de fazani și căprioare. În sprijinul lor a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind: 𝙛𝙤𝙘 𝙙𝙚𝙨𝙘𝙝𝙞𝙨 𝙞‌𝙣 𝙨𝙥𝙖𝙩‌𝙞𝙞 𝙙𝙚𝙨𝙘𝙝𝙞𝙨𝙚.

„Facem apel către cetațeni să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când flăcările sunt favorizate de condiţiile meteorologice. Nu puține au fost situațiile în care incendiile de miriști și vegetație uscată s-au extins la fondurile forestiere, fiind lichidate cu eforturi susținute ale pompierilor militari, voluntarilor și comunităților locale”, este recomandarea pompierilor.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri