29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

FOTO Atacul rusesc de care se temeau ucrainenii. Cel puțin 15 morți și 50 de răniți, după ce rușii au atacat o gară fix de Ziua Națională

Publicat pe


Rachete rusești au lovit miercuri un tren de pasageri într-o gară din estul Ucrainei, ucigând cel puțin 15 persoane și rănind alte 50, a declarat președintele Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Tren lovit de rachete rusesti in DnipropetrovskFoto: Captura Twitter

Într-un mesaj video adresat Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, Zelenski a spus că rachetele au lovit trenul în micul oraș Ceaplîne, la aproximativ 145 km vest de Donețk. Patru vagoane au luat foc, a spus el.

Ucraina a marcat miercuri ziua independenței, iar Zelenski a avertizat din timp că Rusia ar putea încerca un atac sumbru.

„Patru vagoane de pasageri sunt acum în flăcări. Până acum, cel puţin 15 persoane au fost ucise şi aproximativ 50 de persoane au fost rănite”, a spus Zelenski.

„Salvatorii lucrează. Dar, din păcate, numărul morților poate crește. Așa trăim în fiecare zi. Așa s-a pregătit Rusia pentru această reuniune a Consiliului de Securitate al ONU”, a spus Zelenski în mesajul său către Consiliu.

Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, a reacționat și el pe Twitter, spunând că „Rusia teroristă continuă să omoare civili ucraineni”. „Rusia teroristă trebuie oprită acum înainte de a ucide mai mulți oameni în Ucraina și nu numai”.

Anterior, Kirilo Timoșenko, șef adjunct al Biroului Președintelui, a raportat că un copil de 11 ani a murit în urma unui atac cu rachetă din regiunea Dnipropetrovsk.

Zilele trecute, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că are informații de la serviciile de informații ucrainene și de la partenerii internaționali că există o amenințare sporită în aceste zile, în contextul în care pe 24 august Ucraina sărbătorește Ziua Independenței. SUA au declarat că sunt de părere că Rusia va viza infrastructura civilă și guvernamentală în următoarele zile.

Ministerul ucrainean al Apărării i-a sfătuit pe ucraineni să fie deosebit de atenți.

Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri