11.8 C
București
luni, 20 martie 2023

FOTO| Construirea unei secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională, la Alba Iulia: A fost semnat contractul de finanțare prin PNRR

Publicat pe


Peste 400 de elevi din Alba au aflat de la jandarmi cum pot fi trași la răspundere din punct de vedere penal cât și contravențional, chiar dacă sunt minori.

În scopul creșterii gradului de siguranță a elevilor și a prevenirii producerii faptelor antisociale, la nivelul județului, Jandarmeria Alba a desfășurat săptămâna aceasta mai multe activități de informare și prevenție în mai multe școli.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul programelor de prevenire „Adolescență fără Delincvență” și „Școala în Siguranță”, colegii din cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale au fost prezenți în următoarele școli:

-Liceul Tehnologic Alexandru Domșa Alba Iulia;
-Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni;
-Colegiul Tehnic I.D.Lăzărescu Cugir;
-Școala Gimnazială Singidava Cugir;
-Școala cu clasele I-VIII Bărăbanț;
-Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu Sebeș.

Elevii au aflat direct de la jandarmi care sunt misiunile acestora, cum se implică în viața de zi cu zi a cetățenilor și cum acționează pentru a garanta respectarea drepturilor și libertăților cetățenești. Au fost informați cu privire la cele mai frecvente fapte de natură penală și contravențională întâlnite în școală și referitor la modul în care adolescenții pot fi trași la răspundere din punct de vedere penal cât și contravențional, chiar dacă sunt minori.

În cadrul acestor programe de prevenție, au fost informați peste 400 de elevi din cadrul acestor școli. Activitățile de prevenire și combatere a delincvenței juvenile vor continua și în perioada următoare, urmărind creșterea siguranței în școli și informarea cu privire la responsabilitatea acțiunilor proprii.Sursa: ziarulunirea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri