14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

FOTO Deputații opoziției și cei ai PSD afișează pancarte la dezbaterea moțiunii USR împotriva ministrului Sănătății / Rafila: Nu sunt magician. Am demarat reforme care se vor vedea peste ani

Publicat pe


Atât deputații opoziției, cât și cei de la PSD afișează, luni, în plenul Camerei Deputaților, pancarte în timpul ședinței în care este dezbătută moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Sănătății. Alexandru Rafila a susținut, în discursul susținut ca răspuns la acuzațiile din moțiunea, că nu este „magician”, ci un om al construcției, care a demarat reforme ce se vor vedea peste ani.

Principalele declarații ale ministrului Sănătății, Alexandru Rafila (PSD):

  • Nu sunt magician. Aș vrea să pot schimba lucrurile peste noapte, dar acest lucru e posibil doar în basmele useriste.
  • În realitate, sistemul medical se poate schimba gradual, prin lucruri de zi cu zi… Cine spune altfel, minte cu nerușinare.
  • Am vocația construcției. Vă îndemn pe toți să o dobândiți, să construim un sistem de sănătate modern, pentru români, nu pentru găștile de consultanți.
  • Am demarat reforme, care se vor vedea în ani de zile.
  • Munca zilnică de cel puțin 12 ore a mea și a echipei mele e pentru sănătatea oamenilor, nu pentru avantaje.
  • În sistemul medical regăsim și pasivitate, comoditate, lipsă de empatie. Avem spitale moderne, dar unele vechi. Ține  și de autoritățile locale. (…) Schimbarea nu o poate face doar MS.
  • Responsabilitatea mea ca ministru al Sănătății este să duc lucrurile în direcția corectă și vă sigur că fiind un om onest și patriot îmi dedic întreaga energie și pricepere pentru a asigura pacienților o asistență medicală cât mai bună, care să le viața cât mai lungă și fără suferință.

Camera Deputaţilor dezbate, luni, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, urmând ca votul să fie dat miercuri.

Moţiunea simplă, intitulată „Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”, este semnată de 56 de deputaţi USR şi ai partidului Forţa Dreptei.

Iniţiatorii moţiunii îi cer ministrului Sănătăţii să plece din funcţie, „pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre”, iar pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa „la adevăr” în sistemul sanitar.

„Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îşi poate justifica averea de peste 3 milioane de euro. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa la adevăr în sistemul sanitar. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îi pasă. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu vrea, nu poate şi, la o adică, îl şi enervează faptul că trebuie să muncească. Alexandru Rafila trebuie să plece. Şi nu la New York, în Cuba sau la Geneva, în plimbări plătite de noi toţi. Alexandru Rafila trebuie să plece acasă!”, susţin aceştia în…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri