16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

FOTO. Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a fost păcălit să primească un cadou pe care scria cuvântul ”fascist”

Publicat pe


Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a fost victima unei glume, după ce a primit un cadou pe care scria cuvântul ”fascist”. Bineînțeles, fotografia a devenit virală pe Twitter, cea mai populară rețea de socializare din SUA.  

Republicanul nu a văzut cuvântul „fascist” care apărea într-un cadou înrămat care i-a fost înmânat la un miting politic al Partidului Republican din Davenport, Iowa. Steven Goffman, de la The Washington Post, a scris pe Twitter că și guvernatorul republican al statului Iowa, Kim Reynolds, a primit acest cadou ”otrăvit”.

„Prietenul meu face fulgi de zăpadă pentru a-i oferi politicienilor care vin în Iowa – există mesaje speciale pentru republicanii odioși – vă rog să vă uitați cu atenție la fulgul de zăpadă„, a scris pe Twitter utilizatorul ”Iowa Captive” despre fotografie.

Până sâmbătă, imaginea fusese vizualizată de peste 1 milion de ori, provocând comentarii ironice.

„Dacă fulgul de zăpadă se potrivește”, a scris pe Twitter senatorul democrat Bob Duff, care este liderul majorității, din Senatul statului Connecticut. Comentatoarea de dreapta Laura Loomer a scris pe Twitter: „DeSantis a fost trollat în Iowa. Citește fulgul de zăpadă”.

Citește și


donald trump

Termenul de fascist a fost vehiculat pentru a descrie unele dintre acțiunile lui DeSantis la conducerea statului Florida.

La începutul lunii martie, congresmanul democrat din Florida, Maxwell Alejandro Frost, a declarat că politicile lui DeSantis care vizează persoanele de culoare, transsexuale și LGBTQ miroseau a „fascism”.

În 2022, DeSantis a promulgat legea privind drepturile părinților în educație, cunoscută și sub numele de legea „Don’t Say Gay”, care interzice ca orientarea sexuală sau identitatea de gen să fie discutate de minori, de la grădiniță până la clasa a treia, potrivit Newsweek.

DeSantis a fost, de asemenea, criticat pentru că a interzis predarea unui curs de studii afro-americane în programa de stat a elevilor.

Washington Post a relatat că parlamentarii republicani din Florida au propus o legislație care include obligativitatea profesorilor de a folosi pronumele de sexul copiilor, așa cum a fost atribuit la naștere.

Deși nu și-a anunțat intenția, DeSantis este considerat un candidat cheie republican la alegerile prezidențiale din 2024 din SUA.

 





Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri