17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

FOTO | Prețurile la benzină din București. Unde este motorina „sărită” de 9 lei pe litru

Publicat peJoi dimineață, nicio benzinărie din București nu afișa 10 lei pe litru la carburant, așa cum s-a zvonit miercuri seară. Totuși, la benzinăriile MOL din Capitală, motorina a sărit de 9 lei.

La benzinăriile Petrom din București, benzina și motorina aveau joi dimineață același preț, respectiv 7,99 de lei litrul.

Cel mai scump carburant se găsea joi dimineață la benzinăriile Mol, unde benzina costa 8,46 lei litrul, iar motorina a sărit de 9 lei, respectiv 9,08 lei litrul

De asemenea, la benzinăriile OMV din București, benzina costa joi dimineață între 8,05 și 8,69 de lei, iar motorina între 8,28 și 8,77 lei litrul.

Nicolae Ciucă: „Nu voi permite nimănui să profite de situație pentru ca din lăcomie să destabilizeze economia țării”

O ședință de urgență a avut loc la Guvern, joi dimineața, pe tema prețului carburanților. Șefa ANAF, șeful Consiliului Concurenței, șeful ANPC și Ministrul Economiei au fost convocați de premierul Nicolae Ciucă.

„Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii și economia. Nu voi permite nimănui să profite de situație pentru ca din lăcomie să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor. Instituțiile responsabile vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. România e o țară sigură, garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică. Vor fi controlate toate companiile petroliere din România. Am cerut sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate”, a spus premierul.

Consiliul Concurenței monitorizează piața carburanților

Consiliul Concurenței a transmis, joi, că monitorizează piața carburanților și investighează situațiile în care preturile au crescut foarte mult, fără a avea o justificare economică. Informarea a fost timisă după ce, miercuri, mai multe stații de alimentare cu combustibili au fost luate cu asalt de șoferii speriați de o eventuală creștere uriașă sumelor pe care trebuie să le scoată din buzunar la pompă.

 

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri