9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

FOTO | Reacție halucinantă la Moscovei la masacrul comis de soldații ruși în Bucea: „O provocare a armatei şi radicalilor ucraineni” / Armata ucraineană, care a eliberat orașul, găsește în continuare civili omorâți de soldații ruși / Groapă comună cu 57 de morți, găsită în Bucea

Publicat pe


Unele dintre cele mai atroce și teribile imagini de la începutul războiului din Ucraina încep să se contureze odată cu retragerea trupelor rusești din calea armatei ucrainene care avansează și recucerește poziții cheie și orașe. Masacrul civililor din Bucea se aseamănă izbitor cu imaginile crimelor naziste din al Doilea Război Mondial – civli executați cu mâinile legate la spate, familii întregi mitraliate și lăsate acolo unde au căzut, gropi comune cu zeci de morți. Sâmbătă au apărut primele imagini din Bucea, oraş la nord-vest de Kiev pe care militarii ucraineni l-au recucerit de la forţele ruse. 

Trupurile neînsuflețite a cel puţin 20 de bărbaţi îmbrăcaţi în haine civile au fost găsite pe o stradă. După aspectul pielii, cadavrele se aflau acolo de mai multe zile. Unul dintre bărbaţi avea mâinile legate, iar cadavrele erau împrăştiate pe câteva sute de metri. Şaisprezece din cele 20 de cadavre erau întinse pe trotuar sau pe bordură. Trei se aflau în mijlocul drumului, iar un altul în curtea unei case. Doi se aflau lângă nişte biciclete, un altul – lângă o maşină abandonată.

Soldații ucraineni descoperă în continuare victime în Bucea. Sursă foto: Profimedia

De atunci, trupele ucrainene au mai descoperit și alte crime de război în Bucea. Cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună, în spatele unei biserici, scrie France24, citând jurnaliștii AFP care au fost la fața locului. Mai multe cadavre erau îngropate în saci mortuari, în timp ce altele aveau haine civile.

O mașină care a căzut sub focul mitralierelor rusești. Sursă foto: Profimedia

Moscova: „Întreruperea negocierilor de pace este scopul crimei regimului de la Kiev din satul ucrainean Bucea”

Într-un final a venit și reacția Moscovei la crimele de război comise de soldații ruși. „Întreruperea negocierilor de pace este scopul crimei regimului de la Kiev din satul ucrainean Bucea”, a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată luni de agenţia oficială de presă TASS.

„Semnificaţia crimei regimului de la Kiev este întreruperea negocierilor de pace şi escaladarea violenţei”, a scris Zaharova pe canalul său de Telegram. Ea a spus că Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU și a spus despre masacrul civililor ucraineni că este „o provocare a armatei şi radicalilor ucraineni”.

„Declaraţiile Occidentului despre situaţia din satul ucrainean Bucea şi viteza cu care au fost distribuite nu lasă nicio îndoială cine a comandat această poveste”, a declarat Zaharova duminică seară la canalul de televiziune Rossia-1.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri