4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

FOTO| Un șofer de numai 19 ani din Cluj a intrat cu mașina într-un restaurant. Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Publicat pe


Negocieri cruciale în ultima zi dinainte de greva profesorilor. Ciucă susţine că rezolvarea e la Ministerul Muncii. Budăi: Soluţia este la întreaga coaliţie

Premierul Nicolae Ciucă discută duminică cu sindicatele din Educaţie, în condiţiile în care de luni acestea ar urma să declanşeze greva generală. La întâlnire şi-a anunţat participarea şi ministrul Muncii, Marius Budăi. Premierul a afirmat deja că soluţia pentru revendicările sindicatelor din educaţie este în legea salarizării unitare, în timp ce Budăi consideră că soluţia nu este doar la el, ci la întreaga coaliţie, Din punctul de vedere al sindicaliştilor, indiferent de rezultatul negocierilor, greva va avea totuşi loc, cel puţin în ziua de luni, dat fiind că o decizie de încetare a protestului implică şi consultarea membrilor de sindicat.

Ciucă: Soluţia pentru revendicările sindicatelor din educaţie este în legea salarizării unitare
„Partidul Naţional Liberal a susţinut încă de la început că principala preocupare a coaliţiei trebuie să fie soluţionarea problemelor cetăţenilor. De altfel, PNL a semnalat foarte clar că există riscul îndepărtării agendei politice de cea a cetăţenilor, în contextul temei privind rotativa la guvernare. Acesta a fost şi motivul pentru care PNL a cerut respectarea Protocolului şi evitarea unor discuţii pe funcţii şi persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Soluţia pentru revendicările sindicatelor din educaţie este în legea salarizării unitare. În consecinţă, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susţinerea coaliţiei pentru a realiza legea salarizării unitare şi reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL doreşte ca revendicările profesorilor să fie soluţionate de urgenţă, ca şi problema pensiilor speciale”, a transmis premierul Nicolae-Ionel Ciucă, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a cerut suspenda negocierilor pentru viitorul Guvern până la soluţionarea situaţiei din educaţie şi la realizarea reformei pensiilor speciale.

Marius Budăi: Nu cred că soluţia este doar la mine, soluţia este la întreaga coaliţie

„Dacă ar fi fost soluţia doar la mine şi la colegii mei, că nu lucrez singur la această lege (..) atunci vă garantez că într-o lună, maxim două, am închis această temă şi sper să o şi fac, însă aici nu vorbim doar de lege, vorbim de finanţare, de mult mai multe lucruri şi mai vorbim că dacă acest PNRR a fost scris în secret, eu am aprobarea preşedintelui PSD şi a partidului să nu facem o reformă pe ascuns”, a arătat Budăi, potrivit news.ro.

Ministrul Muncii a precizat că a avut discuţii cu toate ministerele şi primeşte deja parte din solicitările celor din sistem şi le-a trimis către Banca Mondială.

„Aşteptăm analizele de impact şi apoi le centralizăm şi să continuăm discuţia. Legea salarizării este parte a cererii…Sursa: ziarulunirea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri