27.3 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

FOTO / VIDEO Inundații puternice și în Bulgaria, la Țarevo: Doi morți și doi dispăruți

Publicat pe


Două persoane au fost murit, iar alte două sunt date dispărute în urma inundațiilor puternice care au afectat stațiunea Ţarevo de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, conform Reuters şi BTA. Reamintim căși Grecia este afectată de inundații puternice – în Pelion, mașinile au fost luate de ape și au ajuns în mare, potrivit presei locale.

Inundatii puternice in BulgariaFoto: Yordan Zhekov / AFP / Profimedia

„În acest moment putem confirma moartea a doi bărbaţi, dar căutăm în continuare două femei”, a declarat miercuri dimineaţa şeful Direcţiei regionale a Ministerului de Interne din Burgas, comisarul Emil Pavlov, conform News.ro.

El a spus, de asemenea, că un vehicul care era în mişcare pe un pod a căzut în apă şi a fost tras în mare. „Avem indicii despre două femei care călătoreau în vehicul. Este vorba despre o mamă şi o fiică, care sunt căutate în acest moment”, a explicat Pavlov, precizând că se fac căutări inclusiv cu ajutorul dronelor.

Conform oficialului bulgar, unul dintre bărbaţii care a murit făcea lucrări de construcţie la casa celor două femei date dispărute. Bărbatul avea 61 de ani şi locuia în Nessebar.

Marți, în Ţarevo a fost declarată stare de urgenţă, iar presa a anunţat că 60 de persoane au fost evacuate.

Imaginile prezentate de televiziune arătau rulote de camping şi maşini ajunse în mare, după ce au fost luate de viituri. Bungalouri şi hoteluri de-a lungul coastei Mării Negre au fost inundate.

VIDEO Inundații devastatoare și în Grecia

Ploile torențiale fac prăpăd și în Grecia, iar un bărbat a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el din cauza vremii nefavorabile, au anunțat marți pompierii, transmite Reuters. Mașinile au fost luate de ape și au ajuns în mare, în Pelion, potrivit presei locale.

Furtuna Daniel face ravagii de luni în vestul și centrul Greciei. Sute de oameni apelează serviciile de urgență pentru a solicita ajutorul, la doar câteva zile după ce un incendiu care arde de mai bine de două săptămâni a fost pus sub control în nordul țării.Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri