7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Francezii au venit la Timișoara să se informeze despre experiența în managementul Capitalei Culturale/FOTO

Publicat pe


În dorința de a obține titlul de Capitală Europeană a Culturii peste cinci ani, orașul francez Bourges și-a trimis reprezentanții la Timișoara pentru a vedea experiența capitalei Banatului în derularea acestui titlu. În concluzie, Timișoara este considerat o sursă de inspirație pentru orașul francez.

Vineri, primarul orașului Bourges s-a întâlnit la Timișoara cu primarul Dominic Fritz, pentru a discuta despre provocările și punctele forte pe care le reprezintă deținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii.

Iar primarul Fritz i-a vorbit primarului francez despre multiculturalitate și diversitate atunci când a abordat subiectul Capitalei.

Timișoara are, acum, în anul Capitalei Culturale, șansa unică de a-și face auzită vocea în Europa, a subliniat primarul Dominic Fritz. Iar această voce a orașului transmite mai departe valorile care ne reprezintă: multiculturalitatea, diversitatea, inovarea”, a spus Fritz după întâlnire.

Conform informațiilor furnizate de municipalitate, ”primarul a urat succes delegației din Bourges în demersul său de a câștiga titlul de Capitală Europeană a Culturii, pentru care va intra în competiție alături de orașele Rouen și Montpellier. Dominic Fritz a subliniat că orașul Bourges are toate șansele să câștige acest titlu, dar a evidențiat că este nevoie de pregătire, dedicare și multă muncă pentru ca această dorință să devină realitate”.

 

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri