0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Francezii de la Total Energies cumpără cinci proiecte solare în nord-vestul României de la compania germană PNE, care au o capacitate totală de 208 MW

Publicat pe


Grupul francez Total Energies anunță că a cumpărat cinci proiecte solare localizate în zona de nord-vest a României de la compania germană PNE, potrivit unui comunicat de presă. Cele cinci proiecte au o capacitate totală de 208 MW, compania spunând că vor contribui la furnizarea de energie regenerabilă pentru a acoperi nevoile țării la nivel local.

„Punerea în funcțiune a celor cinci parcuri solare va permite TotalEnergies, începând cu anul 2025, să ofere clienților B2B din România energie electrică verde produsă local, prin acorduri de achiziție de energie (PPA). Astfel, Compania va oferi acces la energie electrică regenerabilă produsă local, la un preț stabil, cu emisii reduse de carbon, prin contracte încheiate pe termen lung. Pentru a păstra utilitatea agricolă a terenurilor, TotalEnergies va organiza pe cele 200 de hectare de teren, unde se află panourile solare, pășuni agricole care să susțină activitatea crescătorilor de ovine din nord-vestul României, în apropiere de granița cu Ungaria”, se menționează în comunicatul de presă.

„Dezvoltarea acestor proiecte ne permite să consolidăm poziția  ompaniei în sectorul furnizării de energie solară și să ne întărim prezența în Europa de Est, cu atât mai mult după achiziționarea anul acesta a unui portofoliu de proiecte solare și în Polonia, cu o capacitate totală similară de 200 MW”, a declarat Marin de Montbel, VP Renewable Explorer – New Markets, TotalEnergies.

La finalul anului 2022, capacitatea brută de producție de energie regenerabilă a TotalEnergies a ajuns la aproape 17 GW. TotalEnergies spune că va continua să extindă această activitate pentru a atinge o capacitate brută de producție și stocare de 35 GW din surse regenerabile, și apoi 100 GW până în 2030, cu obiectivul de se poziționa în top 5 producători globali de energie electrică obținută din energie eoliană și solară.



Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri