20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Franța acuză Marea Britanie de „lipsă de umanitate” față de refugiații ucraineni și critică „răspunsul inadaptat” din Regat  

Publicat peMinistrul de Interne din Franța a trimis, sâmbătă, o scrisoare omologului său din Marea Britanie. Gérald Darmanin a criticat „răspunsul total inadaptat” și „lipsa de umanitate” cu care spune că Marea Britanie i-a tratat pe refugiații ucraineni,  care au fost respinși de britanici la granița cu Franța.

Aproximativ 150 de refugiați ucraineni care au dorit să meargă în Marea Britanie la rudele lor, după ce au fugit din calea războiului din Ucraina, au fost invitați de oficialii britanici să se „întoarcă sau să meargă la Paris ori la Bruxelles”, pentru a primi vize în consulatele britanice, notează Agerpres. 

Franța acuză Marea Britanie de „lipsă de umanitate”

În acest context, ministrul Darmanin a criticat reacția omologului său britanic Priti Patel și a adus în discuție „lipsa de umanitate” față de refugiații ucraineni aflați într-o situație extrem de dificilă.

Acesta a declarat că, de cele mai multe ori, cei mai mulți refugiați sunt „femei cu copii mici, vârstnici și persoane cu dizabilități”.

Numărul refugiaților care au părăsit Ucraina, fugind din calea războiului, a depășit un milion și jumătate.

România, deschisă să primească toți refugiații ucraineni care doresc să vină

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reiterat într-un interviu pentru Times Radio că România este gata să primească toți refugiații ucraineni care doresc să vină în țara noastră.

Cu această ocazie, șeful diplomației române a trecut în revistă situația de la frontieră și eforturile societale întreprinse pentru a ajuta persoanele care fug de drama războiului declanșat de Vladimir Putin și Federația Rusă.

„Până acum, peste 234.000 de ucraineni au trecut frontiera din Ucraina și peste 72.000 de cetățeni ucraineni stau în România, la ora la care vorbim. Aproape 3.000 dintre ei au cerut deja protecție ca solicitanți de azi.

Asta depășește numărul de cetățeni din țări terțe care au trecut din Ucraina în România și am ajutat pe toată lumea să se evacueze și să meargă în siguranță înapoi acasă, în țările lor de origine. Am făcut față, până acum, acestei situații provocatoare, dar numerele sunt în creștere”, a declarat oficialul.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri