25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Franţa anunță că oferă resurse pentru anchetarea masacrelor comise de forţele ruse în Ucraina: 490 de mii de euro, 2 magistrați și 10 jandarmi

Publicat pe


În plus față de contribuția de circa 13 milioane de euro alocată de Franţa anual Curții Penale Internaționale, această țară va oferi resurse financiare şi umane pentru a sprijini investigaţiile asupra masacrelor atribuite forţelor ruse din Ucraina.

Informația a fost publicată de Palatul Elysée, după o conversaţie telefonică între preşedintele Emmanuel Macron şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Agerpres, care citează AFP.

Referindu-se la „şocul şi emoţia provocate în Franţa de imaginile cu crimele comise în Bucea şi în alte localităţi”, preşedintele Macron a subliniat „disponibilitatea Franţei de a sprijini justiţia internaţională şi de a contribui la activităţile de investigare şi documentare a violenţelor comise împotriva civililor, pentru ca Rusia să fie trasă la răspundere”.

Parisul oferă o „contribuţie financiară excepţională de 490.000 de euro activităţilor Curţii Penale Internaţionale şi a anticipat plata contribuţiei sale anuale care se ridică la 13 milioane de euro. S-a oferit, de asemenea, să pună la dispoziţia CPI doi magistraţi şi zece jandarmi, a informat Palatul Elysée într-un comunicat de presă.

De asemenea, Franţa se oferă să trimită în Ucraina „o echipă tehnică care să examineze dovezile crimelor comise”.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri