4 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Gabriela Crețu, fosta soție a lui Dumitru Buzatu, susține că flagrantul DNA i-a provocat un PREINFARCT

Publicat peReținerea lui Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui și unul dintre cei mai importanți lideri PSD, i-a afectat pe cei apropiați politicianului. Printre aceștia, și Gabriela Crețu.

Fosta sa soție susține acum că flagrantul DNA i-ar fi provocat un preinfarct, potrivit stiripesurse.ro.

Crețu: „E treaba justiției să dovedească”

Senator ales din partea PSD, Gabriela Crețu a fost căsătorită cu Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, de care a divorțat, legal, în 2015.

Reținerea acesta, în urma unui flagrant pus la cale de ofițerii DNA, i-ar fi provocat un preinfarct Gabrielei Crețu, arată sursa citată.

În altă ordine de idei, Crețu susține în continuare că totul ar fi o înscenare. „E treaba justiției să dovedească” vinovăția lui Dumitru Buzatu, a spus parlamentarul recent exclus din PSD. Mai mult, Gabriela Crețu nici nu crede că fostul ei soț are o avere așa mare cum s-a vehiculat în ultimele zile.

Aflată la al patrulea mandat de parlamentar, Gabriela Crețu a declarat la Antena 3 că toată povestea este o înscenare.

Reacția noastră, a celor din PSD Vaslui… suntem toți în ședință. E clar: credem că președintelui nostru de organizație i s-a înscenat totul. Chiar dacă ar fi adevărat, nu înțeleg de ce am eu o responsabilitate în acest moment. Suntem despărțiți de mai bine de 20 de ani și divorțați legal din 2015. Am o relație colegială, lucrăm împreună. De ce să fiu eu suspendată din partidul la care am construit 33 de ani?”, a afirmat fosta soție a lui Dumitru Buzatu.

„Am condus campanii, am câștigat eu personal cinci dintre ele, eu fiind la al cincilea mandat. Eu nu știu nimic despre afacerile lui. Avea ferma la care lucra foarte mult, dar era administrată de altcineva, conform legii. Alte lucruri nu știu că nu-l întreb pe fostul meu soț ce face în fiecare zi. De ce mă întrebați pe mine despre averea lui? Faceți aceeași eroare ca PSD. Nu cred că are așa mare avere. Numărați metri pătrați. Dar de ce mă întrebați pe mine?” – Gabriela Crețu

Ce avere avea Dumitru Buzatu

La cei 68  de ani ai săi, Dumitru Buzatu are în palmares, pe lângă cariera la catedră, ca profesor de liceu, trei mandate de deputat, care însumează 12 ani, și încă pe atâția de când conduce Consiliului Județean Vaslui. În tot acest timp, el a acumulat, conform celei mai recente declarații de avare, publicată pe site-ul instituției în acest an, cinci clădiri – fără să precizeze dacă sunt apartamente, case de locuit sau de vacanță sau spații comerciale, și nouă terenuri, intravilan, agricole dar și forestiere.

Pe lângă un Mercedes fabricat în 1979, are o șalupă și o rulotă. La capitolul active financiare, conturile au o valoare declarată la zi de aproape 107.000 de lei, deci mai puțin de 10% din suma cu care a fost prins în flagrant drept mită.

Are și 20 de părți sociale la SC ACIP PERLA SRL,…Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri