0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Gabriela Firea se apără în dosarul azilelor groazei printr-o postare plină de atacuri, inclusiv la Bănescu: Am ajuns să fim persecutați că purtăm cruci la gât / Este total nedrept să fiu scoasă țap ispășitor

Publicat pe


Gabriela Firea acuză că „USR se caţără pe drama unor oameni”, după ce Cătălin Drulă a lansat un atac la adresa ministrului Familiei şi i-a reproşat premierului Marcel Ciolacu faptul că a încurajat „clanurile mafiote din Ilfov cu ramificaţii în PNL şi PSD”. Într-o postare la care a oprit comentariile, fostul edil al Capitalei răspunde „minciunilor” la adresa ei, familiei și cunoscuților ei și spune că „am ajuns să fim persecutați că purtăm cruci la gât”, în ceea ce pare să fie un răspuns la afirmații purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. „Este total nedrept să fiu scoasă țap ispășitor”, subliniază ea.

Gabriela FireaFoto: Inquam Photos / George Călin

Firea acuză în prima parte a lungii sale postări că USR încearcă să câştige capital din tragedii şi spune că politicienii acestui partid nu au dreptul moral să ceară demisii atâta timp cât îl susţin în funcţia de primar al Capitalei pe Nicuşor Dan, în al cărui mandat o femeie a murit sfâşiată de câini fără stăpân.

  • „USR nu se poate abține și se cațără iarăși pe drama unor oameni. Așa au apărut acești politicieni în viața publică și tot așa vor să continue, câștigând capital din tragedii!
  • Acum acești politicieni îmi cer insistent demisia, dar sunt ultimii care pot face asta, nu au dreptul moral să ceară demisii atât timp cât susțin în funcție primarul general în mandatul căruia o femeie a murit sfâșiată de câini fără stăpân. Pe el și pe mâna lui dreaptă nu i-au considerat vinovați, morali sau direcți, pentru această tragedie! Nici pentru copilul lovit de o statuie în holul instituției, rămas cu sechele după accident”, scrie Firea.

Apoi aceasta ajunge să întrebe retoric dacă „chiar crede cineva că eu aș fi putut închide ochii la asemenea suferințe” din azilele în care oamenii erau ținuți flămânzi, fără îngrijire medicală, cu răni până la os și plini de fecale.

  • „Nu pot să înghit la nesfârșit toate acuzațiile nefondate și neverificate care mi se aduc în spațiul public, care îmi vizează întreaga familie„, subliniază ea.

Firea, atac la Bănescu

De asemenea, Firea zice că familia ei ajuns să fie „persecutată” de societatea creștină și a subliniat că „Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt”, după ce Vasile Bănescu a susținut că adevărații monștri care fac rău sunt oameni deghizați care susțin că sunt credincioși ce ne cheamă să îi urmăm și votăm.

  • „Sunt un om cu iubire și frică de Dumnezeu. Familia mea este cu iubire și frică de Dumnezeu. Nu suntem niște farisei! Credința ne-o măsoară doar Dumnezeu, iar EL nu are nume și prenume pe pământ! Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt pentru a se exprima. Și este tragic pentru întreaga societate creștină dacă am ajuns să fim persecutați că purtăm cruci la gât, cinstim icoane și spunem…Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri