22.8 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Gafă sau promisiune a ambasadorului Poloniei în Franța? „Suntem nevoiți să intrăm în război dacă Ucraina nu își apără independența”

Publicat pe


Declarație șocantă a unui ambasador al Poloniei! Oficialul, reprezentantul Poloniei în Franța, a acordat un interviu la o televiziune franceză, unde a făcut o afirmație care ar însemna, practic, începutul celui de-Al Treilea Război Mondial!

Gafă sau promisiune a ambasadorului Poloniei?

Ambasadorul Poloniei la Paris, Jan Emeryk Rościszewski, a declarat pentru o televiziune din Franța că Polonia va fi nevoită să intre în război, dacă Ucraina nu își poate apăra independența! Încă nu se știe dacă declarațiile ambasadorului sunt sau nu susținute de oficialii de la Varșovia sau dacă ambasadorul s-a lăsat doar dus de val.

„Fie Ucraina îşi va apăra independenţa, fie dacă nu, vom fi nevoiţi să ne alăturăm acestui conflict, pentru că sunt în joc valorile noastre fundamentale, care stau la baza civilizaţiei noastre, deci nu vom avea de ales”, a declarat ambasadorul polonez în Franţa, Jan Emeryk Rościszewski, într-un interviu la televiziunea Lci, citat de mediafax.ro.

Gafa sau promisiune a ambasadorului Poloniei

Polonia a pornit cea mai mare campanie de înarmare din ultimii 50 de ani

Afirmația șocantă a ambasadorului a venit ca un trăsnet în timp ce se discuta despre transferul avioanelor Mig-29 din Polonia şi Slovacia în Ucraina şi despre posibila escaladare a conflictului.

După cum relatează ziarul polonez Fakt, ambasadorul Jan Emeryk Rościszewski a explicat că „nu NATO, nici Polonia, nici Franţa sau Slovacia cresc tensiunea, ci Rusia este cea care a atacat Ucraina, ci Rusia invadează, omoară oameni, răpeşte copii ucraineni”. Oficialul a spus clar că Polonia ar putea juca un rol şi mai important în acest război.

În tot acest timp, Polonia se înarmează puternic și urmează să fie cea mai puternică armată din Europa! Guvernul de la Varțovia a demarat cea mai mare campanie de înarmare din ultimii 50 de ani. Polonia va cumpăra 250 de tancuri americane Abrams M1A2 , dar și alte 1.000 de tancuri K2 din Coreea de Sud și va avea cele mai multe tancuri din Europa. Spre exemplu, Marea Britanie are doar 227 de tancuri.

Artileria va fi suplimentată cu 600 de sisteme K9, 18 lansatoare de rachete HIMARS și 288 de sisteme K239 Chunmoo din Coreea de Sud. Soldații vor beneficia și de 1.000 de blindate Borsuk făcute în Polonia, iar spațiul aerian va fi apărat de 96 de elicoptere Apache AH-64E cumpărate din SUA și 48 de avioane de luptă FA-50 cumpărate din Coreea de Sud.

Sursa: www.impact.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri