29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Galațiul și Brăila vor finanțare din PNRR pentru un transport de suprafață de tip monorail între cele două municipii

Publicat pe


Realizarea unei legături rapide de suprafață se numără printre proiectele pentru care autoritățile din Galați și Brăila vor depune o cerere de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba de un transport nepoluant, de tip monorail, ce ar urma să unească principalele obiective din cele două municipii, transmite publicația Viața Liberă.

„Am reuşit după mulţi ani de zile în care orgoliile au fost la un nivel destul de inflamat să le îngropăm, să dispară toate acele orgolii, cu un singur scop, ca investiţiile pentru această zonă să fie atrase atât de municipalitatea de la noi, cât şi de cea gălăţeană, indiferent de forma de organizare“, a declarat pentru zf.ro Marian Dragomir, primarul Brăilei.

„Proiectele cele mai importante sunt legate de un aeroport care să fie situat la aproximativ 28 km de Brăila, 25 km de Galaţi, un aeroport care să asigure în primul rând transportul mărfurilor şi apoi al persoanelor. Am depus în paralel împreună cu Galaţi un proiect pentru un transport modern nepoluant între municipiile Brăila şi Galaţi, conectând principalele zone industriale, dar şi viitorul aeroport. Şi aici vorbim de PNRR“, a explicat primarul Brăilei.

Acesta a precizat că este vorba despre un transport de tip monorail, care nu afectează mult infrastructura. Din punct de vedere tehnic, monoraiul (monoșina) reprezintă o cale de rulare a vagoanelor de pasageri sau marfă, care folosește o singură șină. În cele mai multe cazuri, șina este amplasată pe niște piloni speciali. Vagoanele se deplasează în direcția plecării sau sosirii, care este mono, agățată pe sau sub o singură șină.

sursa foto: PixabaySursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri