25.3 C
București
marți, 30 mai 2023

GALERIE FOTO. Andrea, cea mai frumoasă jucătoare de șah

Publicat pe


O talentată jucătoare de șah a luat cu asalt rețelele de socializare, nu doar cu îndemânarea ei pe tabla de joc, ci și cu fotografii îndrăznețe în care se costumează în personaje celebre.

Denumită de presa engleză ,,cea mai frumoasă jucătoare de șah din lume”, Andrea Botez are 20 de ani și provine dintr-o familie de români plecată din țară înainte de Revoluție. Născută în Canada, Andrea a început să joace șah la vârsta de șase ani, urmând exemplul surorii ei mai mari, Alexandra.

Șahista își încântă regulat fanii cu fotografii din viața sa personală, iar cel mai recent s-a deghizat în personajul Lara Croft din franciza Tomb Raider. La descrierea imaginii, Andrea a menționat: „Personajul meu preferat din jocurile video, Lara Croft”.

În altă postare pe Instagram, bruneta s-a costumat într-un alt caracter cunoscut din jocurile video, Reyna din Valorant. Pozând în timp ce ținea o armă în mână, aceasta a comentat: „Eu pe punctul de a te duce în Valorant”.

Andrea Botez s-a remarcat în lumea șahului în anul 2010, când a câștigat un turneu național pentru sportivi cu vârste sub 8 ani, în Canada. Ulterior, în anul 2015, la doar 13 ani, ea a obținut victoria în cadrul competițiilor Women British Columbia și Susan Polgar National Open.

Andrea a acceptat cea mai mare provocare din viața sa atunci când a concurat la Campionatele de Chessboxing din 2022. Conceptul implică o combinație a ambelor sporturi – șah și box, în care participanții încep cu trei minute de box înainte de a se angaja într-o rundă de șah de alte trei minute. Diva a pierdut prin șah mat la evenimentul din Los Angeles, vizionat de peste 300.000 de oameni.

Tânăra a comentat despre eveniment pe Instagram, spunând: „Acesta a fost de departe cel mai nebunesc lucru pe care l-am încercat vreodată și o respect pe @dinabelenkaya pentru că a acceptat aceeași provocare. Un eveniment uimitor, vă mulțumesc tuturor pentru sprijin”.

Succesul din șah și fotografiile incitante i-au adus brunetei o mulțime de urmăritori pe rețelele sociale, aceasta lăudându-se cu peste 500.000 de urmăritori pe Instagram și aproximativ un milion de abonați pe platforma de stream Twitch.

De asemenea, împreună cu sora ei, Alexandra, șahista cu origini românești postează clipuri video pe YouTube, canalul celor două adunând aproximativ 1,2 milioane de abonați și peste 338 de milioane de vizualizări.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri