25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

GALERIE FOTO | Un medic și o asistentă s-au căsătorit în Harkov. Imaginile cu cei doi printre ruinele orașului distrus de război s-au viralizat

Publicat peUn cuplu ucrainean, format dintr-un medic și o asistentă, s-au căsătorit în Harkov, oraș distrus de război. Nastya Gracheva și Anton Sokolov au fost fotografiați la scurt timp după ce și-au unit destinele printre dărâmăturile unui complex comercial din orașul din Ucraina.

Cuplul lucra în spital înainte de izbucnirea războiului, dar de atunci au devenit voluntari, oferind îngrijire medicală gratuită celor aflați în nevoie.

Nastya a lucrat ca asistentă într-o clinică de oncologie, în timp ce Anton Sokolov muncea ca medic înainte de invazia rusă, scrie Daily Mail.

Atunci când au rămas fără materiale sanitare, au început să adune bani și să cumpere medicamente pentru locuitorii orașului care aveau nevoie de tratament.

Harkovul nu s-a bucurat de retragerea forțelor ruse, așa cum s-a întâmplat în jurul capitalei, Kiev.

Dar acest lucru nu i-a împiedicat pe Nastya și Anton să-și celebreze nunta.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Războiul din Ucraina a ajuns la ziua cu numărul 41

Sunt deja 41 de zile de lupte sângeroase în Ucraina.

Rusia se pregătește să intensifice atacurile împotriva zonei de est a Ucrainei, planurile probabil fiind de a „desfășura zeci de mii de soldați” în acea regiune, declarat  consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan.

Casa Albă anticipează o schimbare de tactică a Moscovei, care și-ar concentra trupele și tehnica de luptă în câteva regiuni punctuale pentru a declanșa un atac masiv.

Pentagonul a  anunțat luni seara că transporturile din pachetul de asistență de securitate de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina au sosit din SUA „în cursul weekendului”.

Volodimir Zelenski se va adresa marți Organizației Națiunilor Unite, în cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate.

Citește și:

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri