1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

GARA din România transformată în pensiune. Autoritățile au deschis o anchetă

Publicat peO gară din România a fost transformată în… pensiune de trei margarete, în condiții discutabile, spun autoritățile. Un ONG a depus deja o plângere penală.

Este vorba de vechea clădire a gării din Câmpeni, județul Alba, care asigura serviciile pentru calea ferată Turda-Abrud a fost desființată în 1998.

Clădirea a fost achiziționată și modernizată în condiții suspecte, potrivit Asociației Apuseni Spirit, care a depus plângere penală pentru verificarea modului în care s-a făcut reabilitarea.

Imobilul a fost cumpărat de managerul Spitalului Câmpeni, de la alte persoane fizice din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj.

Potrivit ONG-iștilor, lucrările de modernizare ar fi fost făcute fără autorizație de construire valabilă, iar achiziția haltei s-a realizat în 2022 fără preemțiune oferită autorităților locale.

O verificare a Direcției Județene de Cultură a indicat faptul că lucrările realizate sunt neconforme cu statutul de monument istoric fiind realizate fără acordul Direcției Județene de Cultură Alba, atât pe partea de schimbare a destinației, cât și pe cea de lucrări.

Instituția a aplicat o amendă de 4.000 de lei și a cerut investitorului intrarea în legalitate.

Fosta haltă Câmpeni, devenită acum pensiune de trei margarete, arată în fotografii utilitatea ei trecută. Încă se poate vedea calea ferată îngustă din proximitate.

În fața ei a fost pus un mic trenuleț artizanal, iar pensiunea se închiriază în weekend cu un tarif de 180 lei camera, având o capacitate de 15 persoane, scrie antena3.ro.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri