29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Garda de Mediu a dat amenzi de peste 693.000 de lei în benzinării

Publicat pe„Controale ale GNM la staţiile de distribuţie a carburanţilor. Începând de joi, 10 martie 2022, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au demarat un control tematic la toate staţiile de distribuţie carburanţi din ţară. Acţiunea a avut ca scop verificarea deţinerii şi respectării actelor de reglementare din domeniul protecţiei mediului, atât pentru staţiile de distribuţie carburanţi în funcţiune, cât şi la cele în curs de edificare”, precizează GNM într-o postare pe pagina de Facebook.

Principalele aspecte verificate au fost: respectarea cerinţelor tehnice pentru limitarea emisiilor de compuşi organici volatili (COV) rezultaţi de la staţiile de distribuţie a benzinei, precum şi în timpul alimentării autovehiculelor la staţiile de benzină, conform prevederilor Legii 264/2017; funcţionalitatea echipamentelor ce trebuie exploatate, cu referire la sistemele de recuperare a vaporilor de benzine; aplicarea măsurilor restrictive pentru reducerea emisiilor de COV în vederea respectării standardelor de calitate a aerului stabilite în Legea 104/2011; inscripţionarea corespunzătoare a recipienţilor de colectare a diferitelor tipuri de deşeuri din incintă staţiilor de distribuţie; funcţionalitatea şi modul de întreţinere a instalaţiilor de preepurare/epurare ape uzate/impurificate rezultate din activitatea staţiilor de distribuţie carburanţi; existenţa şi modul de asumare a responsabilităţilor din planurile de prevenire a poluărilor accidentale; depozitarea materialelor/substanţelor în funcţie de caracteristicile fizico chimice ale acestora în perimetrul staţiei.

„Până la această dată, au fost verificate 331 de staţii şi au fost aplicate 56 de amenzi, în valoare totală de 693.500 lei. Controalele vor continua şi în zilele următoare, bilanţul acestor controale urmând să fie făcut public la sfârşitul săptămânii”, se mai precizează în postarea instituţiei.

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri