17.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024

Garda de Mediu vrea să AMENDEZE Primăria Capitalei pentru că nu ia măsuri împotriva poluării din București: „Este necesar un plan intergat”

Publicat pe


Garda de Mediu intenționează să amendeze Primăria Municipiului București (PMB), cu suma de 100.000 de lei, fiind acuzată că nu face un plan de măsuri pentru a combate poluarea din București. Indicele publicat, duminică, de site-ul AerLive era la 100.

„Avem 3 zile de calm atmosferic, care nu e favorabil pentru dispersia poluanților. Agenția de mediu a trimis 14 notificări Primăriei Capitalei, referitor la încărcareA concentrației aerului”, a spus Andrei Corlan, comisar șef la Garda Națională de Mediu, la Digi 24.

„Cauzele principale sunt constituite din trafic. Dacă ne uităm pe monitorizarea de la Agenția de Protecția Mediului, vedem că cel mai poluat aer îl avem în vestul Bucureștiului și în nord, zonele Pipera și Giulești. Știm cum e situația traficului din zona respectivă. Garda de Mediu a stabilit 7 măsuri. PMB trebuia să realizeze un plan de măsuri urgente, cu efect în reducerea emisiilor de pulberi de suspensie generate de…Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri