5.9 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Gazprom anunță că livrările de gaz către Europa prin Nord Stream vor rămâne suspendate pe o perioadă nedeterminată

Publicat pe


Gazprom din Rusia a declarat vineri că aprovizionarea cu gaz natural prin conducta Nord Stream 1 va rămâne oprită după ce s-a constatat că turbina principală cu gaz de la stația de compresoare Portovaya de lângă Sankt Petersburg are o scurgere de ulei la motor în timpul unei inspecții comune cu Siemens Energy, care se ocupă de mentenanța turbinelor, relatează Reuters.

Livrari gaze rusestiFoto: Peter Kovalev / TASS / Profimedia

A spus că turbina nu ar putea funcționa în siguranță până când scurgerea nu este reparată și nu a dat un interval de timp pentru reluarea furnizării de gaz prin conductă, care trebuia să reia furnizarea sâmbătă, după o pauză de mentenanță de trei zile.

Gazprom a declarat că raportul privind detectarea scurgerilor de ulei „a fost semnat și de reprezentanții Siemens”.

Gazprom a citat Siemens spunând că reparațiile necesare nu se pot face decât în ​​„condițiile unui atelier specializat”.

Gigantul rus Gazprom a anunțat miercuri că și-a suspendat „în totalitate” livrările de gaz către Europa prin gazoductul Nord Stream, din cauza lucrărilor de întreținere care se preconizează că vor dura trei zile.

Rușii au oprit livrările de gaz prin gazoductul ce alimentează Germania de miercuri începând cu ora 04:00, ora Moscovei, și urma ca livrările să fie reluate până pe 3 septembrie, la aceeași oră.

Știre în curs de actualizareSursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri