3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Germania, bogată în numerar, este aspru criticată pentru că nu combate spălarea de bani

Publicat peRaportul Grupului de Acţiune Financiară Internaţională (GAFI), un organism global pentru a combate criminalitatea financiară, dă o lovitură dură poziţiei Germaniei, care se mândreşte cu o reputaţie de probitate.

Evaluarea evidenţiază o serie de deficienţe, inclusiv lipsa de control al celor care manipulează sume mari de bani, cum ar fi agenţii imobiliari, adăugând că, deşi Germania a înţeles riscurile, nu a făcut suficient pentru a le aborda, conform agenţiei de presă Reuters.

GAFI a criticat, de exemplu, natura dezarticulată a supravegherii, cu peste 300 de autorităţi regionale responsabile de monitorizare, precum şi lipsa de personal.

Scorul Germaniei este cu mult în urma Franţei, care a fost, de asemenea, evaluată recent de GAFI. Această clasare slabă înseamnă că Germania va trebui acum să raporteze anual organismului, în anii următori, cu privire la progresele înregistrate în remedierea deficienţelor.

Ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, a recunoscut problema şi s-a angajat să centralizeze controlul, să angajeze personal suplimentar şi să modernizeze tehnologia autorităţilor.

Noi ne ocupăm de peştii mici, în timp ce peştii mari scapă„, a declarat el jurnaliştilor la începutul acestei săptămâni, înainte de publicarea raportului, adăugând că va intensifica eforturile de „urmărire a banilor„.

GAFI a declarat că Germania a trimis în judecată aproximativ 1.000 de persoane pentru spălare de bani în 2020, în ciuda deschiderii a peste 37.000 de anchete, un nivel de condamnări pe care l-a considerat „foarte mic”.

Germania are mai multe bănci decât orice altă ţară din Uniunea Europeană, în timp ce mulţi germani preferă să folosească numerar, despre care GAFI a spus că reprezintă trei sferturi din tranzacţii. Nu există o limită superioară tranzacţiile în numerar.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

Sursa: www.mediafax.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri