16.1 C
București
luni, 20 mai 2024

Germania: Mecanicii de tren sunt în grevă timp de 6 zile, până luni/ Ei vor creșteri de salarii și reducerea programului de lucru la 35 de ore pe săptămână, de la 38 de ore în prezent, cu salariul integral

Publicat pe


Mecanicii de tren au părăsit miercuri locul de muncă în cea mai lungă grevă feroviară din Germania de până acum, blocând navetiștii și aducând alte probleme în economia țării, ambele părți fiind departe de un acord, transmite Reuters. În întreaga Europă, lucrătorii din transporturi au organizat greve pentru a cere salarii mai mari pentru a face față impactului inflației.

Greva de șase zile din Germania, a patra și cea mai lungă rundă de acțiuni sindicale într-o dispută de luni de zile privind salariile și orele de lucru, a început miercuri la ora locală două dimineața (01:00 GMT) și va dura până luni seara.

La două săptămâni după ce o grevă anterioară a oprit traficul feroviar național timp de trei zile, noua acțiune a determinat apeluri pentru reluarea discuțiilor între sindicatul GDL și compania feroviară de stat Deutsche Bahn pentru a încerca să limiteze pagubele produse celei mai mari economii europene.

“Credem că trebuie…



Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri