1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022

Germania s-ar putea confrunta cu un blackout. Mașinile electrice și caloriferele, principalele cauze

Publicat pePe măsură ce Germania se apropie de toamnă și iarnă, mulți nemți cumpără calorifere electrice în speranța că nu vor fi nevoiți să înghețe în casele și apartamentele lor dacă apar lipsuri de gaz. Cu toate acestea, un oficial de rang înalt observă că rețeaua electrică germană este mult mai fragilă decât cred mulți, iar dacă cetățenii apelează la calorifere electrice, aceasta poate duce la întreruperi de curent și la prăbușirea rețelei.

Peter Lautz este șeful companiei de utilități Stadtwerke Wiesbaden Netz, care furnizează energie electrică pentru 170.000 de clienți. El a spus că actuala criză energetică care se profilează ar putea pune probleme grave rețelei electrice a țării.

Supraîncărcare a rețelei din cauza caloriferelor electrice

El avertizează că poate fi o supraîncărcare a rețelei din cauza caloriferelor electrice care pot fi conectate, mai ales dacă un număr mare de persoane folosesc dispozitivele în același timp cu scăderea temperaturii, potrivit unui raport al postului public german ZDF.

Deși s-ar putea să existe sceptici care se întreabă dacă respectivele calorifere electrice ar putea cu adevărat să blocheze rețeaua, Lautz a declarat că aceste încălzitoare mici consumă o cantitate uriașă de energie, între 1.000 și 3.000 de wați.

„Dacă toată lumea ar porni un calorifer cu ventilator acasă, ar însemna că ar trebui să dublăm aproape structura de rețea existentă pe fiecare stradă”, a spus el.

Probleme și cu mașinile electrice

Aproximativ 20 de milioane de gospodării din Germania se încălzesc cu gaz. Lautz avertizează că, dacă fiecare a doua gospodărie ar porni un radiator într-o zi rece de iarnă, acest lucru ar duce la un consum suplimentar de energie de 20 gigawați.

Panele de curent nu ar afecta doar gospodăriile private, ci ar afecta și infrastructura germană, inclusiv sistemele de plată în numerar, rețelele de telefonie mobilă și iluminatul stradal, a declarat Martin Kleimaier de la Asociația de Inginerie Electrică (VDE). Aceste rețele ar putea fi, de asemenea, oprite pentru perioade lungi de timp.

Creșterea vehiculelor electrice prezintă, de asemenea, probleme similare pentru rețeaua electrică a Germaniei. Experții fac eforturi pentru o rețea electrică digitală inteligentă, care să includă contoare care pot opri anumite părți ale rețelei fără a amenința întreaga rețea. Kleinmaier spune că milioane de vehicule electrice sunt planificate pentru viitor, dar rețeaua trebuie modernizată pentru a evita întreruperile potențial devastatoare, scrie RMX.

Sursa: www.bzi.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri