26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Gheorghe Dincă, principalul suspect în Dosarul Caracal, dă în judecată statul român

Publicat pe


Sursa foto: Antena 3

Există informaţii noi în dosarul crimelor de la Caracal, tragedia în care două tinere au dispărut pe parcursul anului 2019.

Luiza Melencu a dispărut în data de 14 aprilie, iar Alexandra Măceşanu pe 24 iulie.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a răpit pe Alexandra şi pe Luiza, dar vrea să primească bani de pe urma statului român.

Răsturnare de situaţie în Dosarul Caracal: Gheorghe Dincă dă în judecată statul român. Suspectul vrea să reclame România la CEDO

Dincă vrea să fie despăgubit, reclamând că ancheta penală nu a respectat procedurile în vigoare.

Presupusul ucigaș al Alexandrei și al Luizei vrea să obțină bani de la statul român, motiv pentru care depus o plângere la CEDO, în care s-a plâns, pe parcursul a patru pagini, că ancheta penală nu a fost făcută corect, arată Antena 3.

Avocat: “Medicul care a eliberat certificatul constatator de deces pentru Alexandra a declarat că nu a respectat legea codului civil”

Cercetările efectuate în dosar au fost făcute într-un mod total neprofesional pentru că i s-a promis de la început că i se va asigura ajutorul. Rapoartele de expertiză făcute de medicii legiști s-a dovedit că nu au respectat lege.

Medicul care a eliberat certificatul constatator de deces pentru Alexandra a declarat că nu a respectat legea codului civil. Medicul genetician a spus că nu cunoaște din ce elemente dentare ar fi prelucrat ADN-ul din punct de vedere anatomic, adică dacă s-a luat din incisivi, molar sau premolar” a explicat avocata mamei Luizei, Carmen Obîrşanu.

Medicul care a emis certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu a fost audiat la Tribunalul Olt. Avocat: “Se eliberează dacă există un cadavru. Aici nu a fost niciun cadavru”.

Doi medici de la INML au fost audiați, pe 9 februarie, în Dosarul Caracal. Unul dintre specialişti este cel care a emis certificatul de deces al Alexandrei Măceşanu, mai arată sursa citată.Sursa: zin.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri