0.9 C
București
marți, 31 ianuarie 2023

Gheorghe Ialomițianu: Certurile din coaliție și lipsa de decizie ne costă pe piețele financiare. Dacă se ceartă până dimineață, nu e o coerență la guvernare, sigur că ne costă (VIDEO)

Publicat peGheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de finanțe, susține că disputele din interiorul coaliției și lipsa de decizie ne costă pe piețele financiare. „Dacă se ceartă până dimineața, nu e o coerență la guvernare, sigur că ne costă”, a declarat el, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Gheorghe Ialomițianu, pe B1 TV: Certurile din coaliție și lipsa de decizie ne costă pe piețele financiare

Întrebat cum poate fi reparată problema dobânzilor uriașe, Gheorghe Ialomițianu a declarat: „Credibilitate pe piețele financiare, seriozitate. În momentul în care tu vii și mărești cheltuielile fără nicio susținere, fără măsuri economice, adică nu reduci cheltuielile cu funcționarea statului, mărești cheltuielile permanente fără să ai sustenabilitate, sigur că neîncrederea pe piețele financiare crește, iar certurile acestea în coaliție și lipsa de decizie iarăși ne costă pe piețele financiare. Dacă se ceartă până dimineața, nu e o coerență la guvernare, sigur că ne costă”.

„Deși la guvernare era o liniște, în 2010-2011, cei din opoziție transmiteau mesaje că vor anula toate măsurile pe care le-am avut în acordul cu Fondul Monetar și memorandumul cu Comisia Europeană și cei de pe piețele financiare și agențiile de rating ne întrebau, domne`, așa vor face? Și spuneau, meritați un rating mai bun, dar uitați ce se transmite de la opoziție, că nu vor respecta aceste reguli de prudență bugetară, nu vor consolida fiscală. Și ați văzut, cum a venit Ponta, cum totul s-a dus pe apa sâmbetei, și atunci sigur că a scăzut și gradul de încredere, ratingul de țară, suntem destul de jos”, a mai spus fostul ministru.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri