16.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024

Gheorghe Ialomițianu, despre pensiile românilor: Aceste persoane au fost dezavantajate. Au apărut aceste inechități pentru că n-a fost o stabilitate a legislației în domeniul pensiilor (VIDEO)

Publicat pe



Fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, a vorbit în cadrul emisiunii Politica zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre pensiile românilor.

Ialomițianu consideră că inechitățile au apărut pentru că “nu a fost o stabilitate a legislației în domeniul pensiilor”.

„Aceste persoane au fost dezavantajate”

“Au apărut aceste inechități pentru că n-a fost o stabilitate a legislației în domeniul pensiilor. Cei care au pensii cu indicele de corecție mai mare au beneficiat de pensii în mod corect. Cei care s-au pensionat când indicele de corecție era mai mic, au primit pensii mai mici. Deci aceste persoane au fost dezavantajate.

Ca să rezolve această problemă, ar trebui actuala coaliție, ca în urma recalculării, să egalizeze pensiile între cei care s-au pensionat când a fost indicele mai mare, cu pensiile pensionarilor care s-au pensionat când indicele era mai mic, și așa ar face dreptate. Dar ce face actuala guvernare,…



Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri