5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Gheorghe Ialomițianu: „Orice dispută politică are consecințe asupra burselor. O prezență americană în Taiwan sigur că transmite un mesaj de instabilitate”

Publicat peBursele asiatice au înregistrat pierderi semnificative marți pe fondul temerilor amplificării tensiunilor între SUA și China.  Casa Albă a avertizat că China ar putea răspunde la vizita discutată a lui Nancy Pelosi în Taiwan cu provocări militare. Aceasta ar putea include tragerea de rachete în apropierea Taiwanului sau activități aeriene sau navale la scară largă.

Fostul ministru al Finanțelor Gheorghe Ialomițianu a precizat pentru B1 TV că în general piețele sunt sensibile la disputele politice:

„Orice dispută politică are consecințe asupra burselor. O prezență americană în Taiwan sigur că transmite un mesaj de instabilitate al relațiilor între China și Taiwan. Piețele asiatice au reacționat negativ, mai ales că și în SUA economia a căzut și e în recesiune. Toate aceste dispute politice au impact asupra  burselor și creează o instabilitate. Piețele sunt foarte sensibile la orice mișcare politică”.

Acesta a mai spus că evoluția situației va depinde de deciziile pe care le vor lua SUA și China:

„Piețele sunt foarte sensibile. Depinde care va fi mișcarea SUA în zonă și care va fi intenția Chinei. Dacă începe o dispută politică între cele două țări apare o nesiguranță a piețelor financiare și acea cădere va continua. Dacă lucrurile se liniștesc piețele își revin la normalitate”Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri