12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Gluma făcută de primarul Brașovului, ștearsă de pe Facebook. Lui Allen Coliban i s-a cerut demisia

Publicat pe


După ce agenția rusă de știri Ria Novosti a scris că președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi cel mai probabil la Brașov, primarul Allen Coliban făcut o glumă pe pagina sa de Facebook, publicând o poză modificată în care apare strângându-i mâna președintelui Zelenski, edilul „confirmând” că acesta se află în Brașov.

Presa locală scrie că edilul Allen Coliban a publicat acest trucaj după ce pe rețelele de socializare apăruse o altă fotografie trucată, în care Zelenski este în Brașov, într-un selfie.

Textul publicat de Coliban pe Facebook:

„Președintele Zelenski este la Brașov, conform presei ruse. Confirm, suntem aici, dar fără stewardese. Între timp, Brașovul face tot posibilul pentru a îi ajuta pe ucraineni: centrul comunitar local pentru refugați este deschis, grupul „Brașov pentru Ucraina” funcționaează și trimitem ajutor umanitar către orașele din Ucraina.
*postarea este un pamflet, poza fiind editată în Photoshop, însă acțiunile pe care le întreprindem în sprijinul ucrainenilor sunt 100% reale.”

Când a realizat dimensiunea greșelii sale, Coliban a șters postarea și a scris:

„În momente de criză, umorul este unul dintre puținele refugii. Însă înțeleg supărarea pentru postarea de mai devreme și o regret. Doresc ca atenția și energia să fie, în continuare, canalizate spre ajutorarea refugiaților care ajung în Brașov și nu numai.”

Mai multe voci au solicitat ca edilul să își dea demisia. Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a scris, pe Facebook:

„Dacă are cea mai mică urmă de inteligență în dotare, primarul Brașovului, dl. Coliban, ar trebui să demisioneze imediat și să renunțe pentru totdeauna la vreo funcție publică,” a notat joi Funeriu.

Propaganda rusă:

Agenția Ria Novosti a scris în urmă cu două zile că președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu se află la Kiev, într-un buncăr, ci este cel mai probabil la Brașov, în România.

Publicația a încercat să susțină această teză citându-i pe cei din proiectul „War on Fake” care au încercat să demonstreze că înregistrările lui Zelinski din buncăr sunt editate și trucate.

”Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul War on Fake Telegram… Locația probabilă a lui Zelenski este orașul românesc Brașov: utilizatorii site-ului Flightradar au atras atenția asupra unei aeronave neidentificate care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Este posibil, scrie canalul, ca avioanele să-l transporte pe Zelenski și echipa sa.”, scria Ria.ru.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri