20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Goana după combustibilii auto a blocat Timișoara. Transportul public, întârziat de cozile la benzinării

Publicat pe


Foto: https://www.facebook.com/groups/InfoTraficTimis

Toate stațiile de alimentare cu combustibil din Timișoara au fost luate cu asalt, miercuri seara, după ce au apărut zvonuri că prețurile la benzină și motorină vor trece de joi peste limita de zece lei pe litru și va fi penurie de carburanți. Cozile au adunat zeci de vehicule, s-a ajuns în situația în care mijloacele de transport în comun nu au mai putut circula din cauza acestor cozi.

Circulația în oraș a fost semnificativ afectată de cozile imense create la stațiile de alimentare cu carburanți ai tuturor distribuitorilor. Zeci de mașini erau la toate pompele, oamenii au luat cu asalt locațiile, în speranța că vor avea în rezervoare benzină sau motorină mai ieftină. Sau chiar că vor avea cel puțin carburanți. Zvonurile lansate pe piață arătau că prețurile vor trece de joi de zece lei pe litru și că nu vor mai fi carburanți disponibili.

Totul a început după ce o benzinărie care vinde carburanți de la unul dintre distribuitorii de pe piață a crescut puternic prețurile, coroborat cu faptul că în țara de origine a acestui distribuitor a fost limitată cantitatea vândută unui cumpărător. Și la această oră situația e aceeași, se stă zeci de minute la coadă. Conform peco-online.ro miercuri prețurile la benzina standard erau la Timișoara între 7,40 și 7,72 lei pe litru, iar la diesel între 7,51 și 7,75 lei pe litru. Vorbim aici de principalele rețele de benzinării, ai celor mai mari distribuitori. Sunt și o serie de benzinării independente care au oferit prețuri mai ridicate. La benzinele și motorinele superioare evident că prețurile erau deja mai mari, până la 8,29 lei la benzină și 8,24 lei la motorină.

Transportul în comun, blocat

Ca o consecință a cozilor imense de la benzinării, tot transportul în comun din oraș a fost blocat.

”Circulația mijloacelor de transport în comun de pe mai multe linii ale STPT a fost afectată de cozile de la benzinăriile din oraș. Din cauza cozilor de la benzinării, șoferii și vatmanii nu au avut cum să înainteze în trafic, ceea ce a generat întârzieri nedorite pe mai multe linii de transport public”, a anunțat, după ora 21, STPT.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri