4.6 C
București
luni, 4 decembrie 2023

Gravidele și cei însoțiți de copii mici vor avea prioritate la ghișee, case de marcat și casierii. Legea a fost votată în Parlament!

Publicat peCamera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, proiectul de lege privind accesul cu prioritate pentru femei însărcinate sau persoane însoţite de copii cu vârsta până la 5 ani. 

Actul normativ are ca obiect reglementarea accesului cu prioritate pentru femeile însărcinate sau persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani la casieriile sau ghişeele entităţilor publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea. Legea merge la promulgare.

În plus, în spaţiile de parcare aparţinând entităţilor publice şi private, precum şi în spaţiile de parcare organizate de către acestea, dacă numărul locurilor de parcare este mai mare de 10, vor fi amenajate, rezervate şi/sau semnalizate minimum 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de două locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de către femeile gravide, precum şi de către persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani. Dacă numărul locurilor de parcare este mai mic de 10, dispoziţiile prezentului articol nu se aplică.

Proiectul de lege prevede şi amenzi pentru nerespectarea dispoziţiilor din această lege, între 200 şi 1.000 lei. Totodată, fapta persoanei care foloseşte, fără drept, locurile de parcare destinate a fi folosite de femeile gravide sau persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani, pot fi sancţionate cu sume între 2.000 şi 10.000 lei, scrie Observator.Sursa: www.stiridecluj.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri