31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Greșeala făcută de Elena Udrea după ce a fugit din țară. Așa a fost prinsă, de fapt

Publicat peElena Udrea a fugit din țară, însă a fost prinsă în Bulgaria, la numai două ore și jumătate după ce a fost dată în urmărire generală de către autoritățile române. Care a fost greșeala colosală pe care a făcut-o fostul ministru. Cum a fost capturată, de fapt.

Gafa colosală pe care a făcut-o Elena Udrea

La nici trei ore după ce autoritățile române au emis mandat de urmărire generală pe numele său, Elena Udrea a fost prinsă de către oamenii legii, fiind localizată prin intermediul telefonului mobil pe care fosta deputată îl avea asupra ei.

„În imaginile prezentate (vezi FOTO AICI) de către autoritățile bulgare o vedem pe Elena Udrea cum stă pe un scaun și pare că vorbește cu cineva la telefon. Era în drum spre Sofia.

Mașina a fost oprită la Kulata. Mai era cu cineva în mașină. Sunt câteva detalii pe care ar trebui să le dea în următoarea perioadă Poliția Română.”, a declarat Carmina Pricopie, la News Hours with CNN.

Ministerul Afacerilor Interne din România a emis un comunicat oficial prin care a anunțat că Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, la vama Kulata, în apropiere de granița cu statul elen.

Polițiștii din România au trimis către autoritățile bulgare cererea de extrădare a fostului ministru al turismului. Procedurile pentru extrădarea Elenei Udrea urmează să înceapă.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei.

În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România”, sunt datele oficiale ale comunicatului emis de MAI.

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

Joi, 6 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, de către magistrații de la Înalta Curte de Casație. Decizia instanței este definitivă, autoritățile respingând contestația în anulare.

În urma sentinței, fosta blondă de la Cotroceni trebuia să se prezinte sau să fie ridicată de acasă de oamenii legii pentru a fi dusa la penitenciar, pentru a-și ispăși pedeapsa.

Poliția de Frontieră a confirmat faptul că fosta politiciană Elena Udrea a părăsit România înainte să își afle sentința.

„Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente.

Precizăm faptul că, Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în condiţiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, din punct de vedere al atribuţiilor instituţionale, dacă o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţara şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei”, se arată într-un comunicat al instituției.

Sursa: playtech.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri