27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

Greva actorilor de la Hollywood a început. Ei cer sa nu fie înlocuiți cu Inteligența Artificială

Publicat peActorii de la Hollywood au anunțat în mod oficial că intră în grevă, după ce negocierile dintre sindicatul lor și studiourile cinematografice au eșuat. Încetarea lucrului reprezintă o lovitură grea pentru industria divertismentului, care ar putea paraliza producțiile cinematografice și TV din SUA, relatează CBC News.

Aproximativ 65.000 de actori reprezentați de Screen Actors Guild – Federația Americană a Artiștilor de Televiziune și Radio vor părăsi platourile începând de vineri, de la miezul nopții, au anunțat liderii SAG-AFTRA, joi după-amiază. Este prima încetare a lucrului la nivel de industrie din 1980.

„Actorii merită un contract care să reflecte schimbările care au loc în industrie. Din păcate, modelul actual afectează valoarea membrilor noștri și afectează capacitatea acestora de a-și duce cariera până la capăt”, a declarat Duncan Crabtree-Ireland, directorul executiv național al sindicatului, într-un comunicat.

„Ceea ce ni se întâmplă, se întâmplă la toate locurile de muncă”, a declarat președintele SAG-AFTRA, Fran Drescher, la o conferință de presă susținută la Los Angeles, în care a anunțat declanșarea grevei. Studiourile „aduc în discuție sărăcia, că pierd bani în stânga și în dreapta, asta în timp ce dau milioane directorilor lor executivi. Se află de partea greșită a istoriei, chiar în acest moment”, a spus ea.

„Nu numai că este nedrept, este chiar neamerican”, a adăugat ea. „Împărțiți bogăția, pentru că nu puteți exista fără noi”.

Actorii se alătură celor peste 11.000 de scenariști de filme cinematografice și TV reprezentați de Writers Guild of America, care au fost în grevă de la începutul lunii mai. Este prima dată când două mari sindicate de la Hollywood intră în grevă în același timp din 1960, când Ronald Reagan era președintele breslei actorilor.

Teama de Inteligența Artificială

În timpul negocierilor s-a discutat despre utilizarea Inteligenței Artificiale în filme și impactul serviciilor de streaming asupra salariului actorilor.

„Actorii se confruntă acum cu o amenințare existențială la adresa mijloacelor lor de existență, din cauza utilizării Inteligenței Artificiale și a tehnologiei generative”, a spus Crabtree-Ireland.

„Au propus ca interpreții noștri de fundal să fie scanați, pentru asta să fie plătiți pentru o zi, iar compania să dețină acea scanare, acea imagine, pentru totdeauna, fără nicio considerație pentru actori”, a adăugat el.

Sindicatul solicită, de asemenea, o garanție că Inteligența Artificială, precum și chipurile și vocile generate de computer nu vor fi folosite pentru a înlocui actorii.

Într-o declarație, Alianța Producătorilor de Film și Televiziune, care reprezintă principalele studiouri și servicii de streaming, inclusiv Paramount, a declarat că greva este „alegerea sindicatului, nu a noastră”.

Sindicatul „a respins…Sursa: www.digi24.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri