17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Grindeanu îl sfătuiește pe Nica să își ia consilieri personali mai buni: Dacă vor sens giratoriu la Remetea, CJT trebuie să îl facă

Publicat pe


Dacă cei de la Consiliul Județean Timiș cred că au nevoie de un sens giratoriu la Remetea Mare, ei ar trebui să se ocupe de realizarea acestuia, conform legislației, îl sfătuiește Sorin Grindeanu pe Alin Nica. În urmă cu câteva zile, cel din urmă spunea că un asemenea sens giratoriu e necesar la intersecția cu drumul spre Bucovăț, iar cei de la ministerul Transporturilor nu vor să răspundă cererii lansate.

Între ministrul Transporturilor și președintele Consiliului Județean Timiș pare să existe o ruptură tot mai mare de idei, care se manifestă mai ales de când Alin Nica a anunțat că instituția pe care o conduce dorește să preia singură proiectul Centurii Vest, fără Primăria Timișoara.

Acum, disputa acutizată vizează un alt obiectiv, mai precis realizarea unui nou sens giratoriu, pe drumul național spre Lugoj, la Remetea Mare, acolo de unde pornește drumul județean spre Bucovăț. Ministerul Transporturilor nu răspunde cererilor lansate în acest scop, spune liderul CJT.

”Una dintre cele mai mari probleme avute în vedere a vizat infrastructura rutieră, cea care ține de CNAIR. În Remetea Mare e nevoie de un sens giratoriu la intersecția dintre drumul național și drumul județean către Bucovăț și sper că așteptările locuitorilor vor fi îndeplinite. Ce a ținut de Consiliul Județean, am făcut și am disponibilitate să mă implic în continuare, dar soluția e la Ministerul Transporturilor care deocamdată nu a fost prea receptiv. Trebuie ca decidenții, în special cei de la București, să înțeleagă că infrastructură rutieră nu e un moft ci o necesitate pentru siguranța în trafic și înlăturarea blocajelor rutiere”, spunea Nica, în urmă cu câteva zile.

Sosit vineri la Timișoara, șeful MT i-a oferit un răspuns colegului său liberal: aveți probleme de trafic și vreți sens giratoriu, puteți, conform legislației, să îl construiți.

”L-aș îndemna pe domnul Nica să citească Ordonanța de Guvern numărul 43. Acolo se precizează clar că ideea de a face sens giratoriu nu e treaba CNAIR. Cine cere ar trebui să îl facă. Consiliul Județean Timiș să citească bine și să vadă că ei trebuie să rezolve problema. În ceea ce este drumul național, nu există o problemă de trafic, e intersecție cu drumul județean, ei au probleme. Ei trebuie să îl facă, consilierii domnului președinte ar trebui să îl învețe mai bine”, a declarat Grindeanu.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri