6.8 C
București
vineri, 31 martie 2023

Grupul Wagner a pus o recompensă de 15 milioane de dolari pe capul ministrului Apărării din Italia. De ce îl vor cu disperare

Publicat pe


Joi, 16 Martie 2023, ora 09:24

1469 citiri

Evgheni Prigojin și Guido Crosetto

Ministrul italian al Apărării Guido Crosetto a devenit dușmanul numărul 1 al grupării paramilitare ruse Wagner.

Informația i-a fost adusă la cunoștință oficialului italian în urmă cu 10 zile, printr-un raport al serviciilor secrete italiene prin care i-au comunicat lui Crosetto că grupul rusesc Brigada Wagner a pus o recompensă pe capul său. Totul a pornit de la o declarație recentă făcută de Guido Crosetto, care afirmase că fenomenul migrațional din Marea Mediterană este provocat de mercenarii organizației lui Evgheni Prigojin.

Conform celor scrise de cotidianul Il Foglio, care a publicat ştirea în premiră, recompensa ar fi în jur de 15 milioane de dolari.

Luni, Crosetto a declarat că „creșterea exponențială a fenomenului migrator care pleacă de pe coastele africane este, într-o măsură considerabilă parte a unei strategii clare de război hibrid pe care divizia Wagner, mercenari plătiţi de Rusia, o practică folosindu-se de ponderea sa relevantă în unele țări africane”.

Evgheni Prigojin, liderul Wagner, a răspuns că „Crosetto ar trebui să privească mai puțin în alte direcții și să se ocupe de problemele sale, pe care probabil că nu a reușit să le rezolve. Nu suntem conștienți de ceea ce se întâmplă cu criza migrației, nu ne ocupăm de asta, avem de rezolvat o mulțime de probleme”, și l-a insultat în rusă pe ministru, precizează sursa citată.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri