16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Guvernul garantează salariile industriei de apărare

Publicat peGuvernul garantează salariile industriei de apărare. Este anunțul serii. Executivul a aprobat astăzi în ședința săptămânală că angajații fabricilor din industria de apărare să fie menținuți, indiferent dacă au sau nu contracte în derulare.  

Hotărârea aprobată de Guvern asigură protecţia personalului şi implicit a societăţilor, în perioadele neacoperite de comenzi sau contracte ale operatorilor economici din industria de apărare, se scrie în comunicatul guvernului. Actul normativ oferă operatorilor economici posibilitatea păstrării pe posturi a personalului specializat în realizarea produselor specifice sectorului de apărare, în scopul menţinerii în stare de funcţiune a capacităţilor de producţie specializate. Sunt prevăzute fonduri pentru finanţarea numărului mediu maxim de personal. Astfel că, 1.380 de angajați vor beneficia de salarii care însumează 77.400.000 de lei. Salariul mediu fiind în jur de o mie de euro pe lună.

Guvernul garantează salariile industriei de apărare. Dar contractele?

În condițiile măririi bugetului de apărare de la 2 % din PIB, la 2,5 %, Ministerul Apărării Naționale va avea la dispoziție încă un miliard de Euro în plus. În ultimii ani, s-au achiziționat echipamente militare fără offset. Adică, o parte din bani să se întoarcă în industria noastră de apărare.

În urmă cu doi ani, premierul Ludovic Orban participa la deschiderea unei vopsitorii auto pentru giganticul Volvo, guvernul semnând un contract de aproape 800 de milioane de euro.

citește și: Jocul inteligent al Israelului

Anul trecut, prezent la Brașov, ministrul economiei Virgil Popescu anunța investiții de 200 de milioane de lei în industria de apărare. A spus că se va deschide o fabrică de pulberi în acel oraș. Investiția va atrage 300 de angajați.

Romarm, cea mai mare companie de stat din domeniu, a raportat până anul trecut pierderi constante. Sediul central al companiei este la Cugir.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri