11.6 C
București
luni, 20 mai 2024

Handelsblatt: UE pierde oportunități prin politica față de China /Pentru o relație avantajoasă, EUROPA are nevoie de o abordare unitară

Publicat pe


Uniunea Europeană este încă departe de a avea o poziție unitară în relația cu Beijingul, iar abordările unilaterale permit Chinei să obțină acorduri avantajoase, în detrimentul Europei, comentează publicația Handelsblatt.

Strategia politică a Guvernului Germaniei, adoptată în 2023, arăta că ”o abordare de succes în relația cu Beijingul necesită forța întregii Europe”. În acest context, Berlinul a decis să urmeze o politică față de China la nivel european.

Președintele Chinei, Xi Jinping, se află într-un turneu în Franța, Serbia și Ungaria, iar cancelarul Olaf Scholz nu s-a deplasat la Paris pentru reuniunea la care au participat președintele Emmanuel Macron, liderul Chinei și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Vizitele liderului chinez evidențiază că, la nivel geopolitic, Europa joacă în liga a doua”, notează editorialistul Jana Puglierin, într-un articol publicat în cotidianul Handelsblatt sub titlul…



Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri