16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Hunter Biden, anchetat de un procuror special cu autoritate suplimentară. Cursa pentru Casa Albă, un spectacol juridic

Publicat pe


Fiul preşedintelui Joe Biden, Hunter Biden, ar putea fi trimis în judecată pentru acuzaţii penale, după ce negocierile privind un potenţial acord de recunoaştere a vinovăţiei au ajuns în impas.  

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, care are rangul unui ministru al justiţiei, l-a ridicat, vineri, pe David Weiss, procurorul federal care se ocupase de cazul Hunter Biden, la statutul de procuror special, ceea ce îi conferă o autoritate suplimentară pentru a-şi continua ancheta, scrie Reuters, citată de News.ro.

Republicanii din Congres au ameninţat că vor deschide o procedură de impeachment (punere sub acuzare) în legătură cu afirmaţii, neprobate, potrivit cărora preşedintele Biden ar fi beneficiat de pe urma afacerilor făcute de fiul său în vârstă de 54 de ani.

David Weiss a formulat în iunie acuzaţii penale de delict fiscal şi de posesie de arme de foc împotriva lui Hunter Biden, dar ambele părţi ajunseseră la o propunere de acord pentru recunoaşterea vinovăţiei. Însă un judecător federal a refuzat să accepte înţelegerea.

Alegerile, un spectacol juridic

David Weiss a declarat, vineri, într-un document depus în instanţă, că cele două părţi se află acum într-un impas şi că este probabil un proces.

Citește și


Hunter Biden

În iulie, Hunter Biden a pledat nevinovat la acuzaţiile de neplată a impozitelor pentru venituri de peste 1,5 milioane de dolari în 2017 şi 2018, în ciuda faptului că datora Fiscului mai mult de 100.000 de dolari, susţin procurorii. El nu a pledat într-un caz separat, în care este acuzat de deţinerea ilegală a unei arme de foc în timp ce folosea droguri, ceea ce reprezintă o infracţiune. Potrivit acordului de recunoaştere a vinovăţiei la care ajunsese cu David Weiss, el ar fi urmat să pledeze vinovat pentru neplata impozitelor în schimbul renunţării la cealaltă acuzaţie, însă după ce judecătorul a respins acordul, Hunter Biden a pledat nevinovat.

Un proces deschis împotriva lui Hunter Biden ar putea crea un spectacol fără precedent în istoria Statelor Unite: fiul unui preşedinte în exerciţiu se confruntă cu acuzaţii penale în timp ce tatăl său face campanie pentru realegerea în 2024, cel mai probabil avându-l de înfruntat pe republicanul Donald Trump, care se confruntă, la rândul lui, cu trei procese penale concurente.

David Weiss, un procuror numit de Trump

David Weiss, numit iniţial de Donald Trump în funcţia de procuror federal pentru statul Delaware, fieful familiei Biden, a început să îl investigheze pe Hunter Biden în 2019. I s-a permis să rămână în funcţie în timpul administraţiei Biden. Numirea sa în calitate de procuror special îi conferă acum mai multă independenţă decât cea de care se bucură de obicei procurorii federali.

Weiss a declarat că ar putea aduce acuzaţii diferite împotriva lui Hunter Biden la Washington sau în California, unde a avut loc presupusul comportament…Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri