21.1 C
București
joi, 21 septembrie 2023

Iadul de foc s-a dezlănţuit din nou peste Grecia. 20 de cadavre, descoperite într-o pădure mistuită de flăcări. 25 de migranţi au fost salvaţi în ultimul moment

Publicat peAproape şase sute de pompieri dintr-o echipă internaţională luptă zi şi noapte cu incendiile din Grecia. Stârnit de vântul puternic şi de căldura neobişnuită pentru această perioadă, focul continuă să ardă neîncetat în nord-estul ţării. 

La graniţa cu Turcia, mii de oameni aşteaptă speriaţi ordinul de evacuare. Azi-noapte, locuitorii unui sat întreg şi-au părăsit casele şi au fugit din calea focului. De când a izbucnit primul incendiu în regiunea Evros, flăcările au pus stăpânire, treptat, pe zeci de mii de hectare de pădure şi pe casele din apropiere. 

În Evros, incendiile au făcut şi victime. În urmă cu puţin timp, cadavrele a 20 de oameni au fost găsite arse, într-o pădure. Ar fi migranţi care se ascundeau. Ieri, aproape în acelaşi loc, au fost găsiţi alţi 25 de migranţi.

Erau în viaţă, dar nu mai puteau ieşi din pădure pentru că flăcările îi înconjurau. Echipele de salvare au intervenit imediat, iar oamenii au fost duşi în siguranţă, departe de foc. Zeci de greci au fost arestaţi în ultimele săptămâni sub acuzaţia că ar fi provocat intenţionat mai multe incendii. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Sursa: observatornews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri