7.3 C
București
vineri, 24 martie 2023

Iarna ne-a lovit subit, din plin! Autoritățile au apelat inclusiv la utilajele pentru deszăpezire

Publicat peIarna s-a întors în România. Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea pentru mai multe județe din țară. Iată când intră în vigoare avertizarea ANM, dar și care sunt zonele vizate. 

Deși suntem la jumătatea lunii martie, iarna a revenit în mai multe județe din România. Frigul s-a simțit cel mai tare în Maramureș, acolo unde un strat generos de zăpadă s-a așternut încă din zori. Oamenii au fost nevoiți să scoată lemnele din pivniță și să făcă focul în sobe.

Cod galben de vreme rea în România

Vezi și: METEOROLOGII ACCUWEATHER AU MODIFICAT PROGNOZA. PE CE DATĂ EXACTĂ VINE PRIMĂVARA, CU ADEVĂRAT, ÎN ROMÂNIA

De la aproape 20 de grade în termometre, valorile au scăzut și cu 10 grade într-un interval de doar  24 de ore. În centrul țării s-au înregistrat lapoviță și ninsori, în Brașov, Sinaia și  Sibiu. Utilajele de deszăpezire au fost folosite în Harghita și Mureș. Potrivit specialiștilor, codul de vreme rea expiră joi seară.

Veștile bune vin abia la sfărșitul săptămânii, atunci când speciliștii anunță că temperaturile revin la valorile normale specifice perioadei. Meteorologii anunță temperaturi de până la 20 de grade în România.

„Într-adevăr, schimbările semnificative vor fi din punct de vedere termic, dar este vorba de un interval scurt de timp în care o pătrundere de masă mai rece în zona țării noastre va determina scăderea valorilor de temperatură chiar sub cele normale pentru această perioadă, în unele zone.

În zone și aici mă refer la maxime, pe parcursul zilei de joi, cuprinse între 2 și 10 grade. Temperaturile minime rămân comparabile de la o noapte la alta. Acestea se vor încadra, în general, între -7 și 5 grade cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

Însă, la finalul acestei săptămâni, din nou, temperaturile vor fi în creștere în majoritatea zonelor țării și se vor situa chiar peste normele specifice perioadei. Vom ajunge din nou la 20 de grade în partea de sud a teritoriului”,  a spus Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Vezi și: CE CAZARE A PRIMIT O TURISTĂ ÎNTR-UN HOTEL DE 4 STELE DIN SINAIA. CUM ARATĂ CAMERA DE 430 LEI / NOAPTE

Sursa: www.cancan.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri