1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Idei LGBT în filmele pentru copii

Publicat peIncluziunea și acceptarea se numără printre „valorile de bază” ale povestirilor companiei Disney, a susținut CEO-ul Bob Iger în fața angajaților. Știri pe surse.ro scrie că remarcile lui Iger vin după ce Disney s-a confruntat cu o serie de critici sub conducerea anterioară a lui Bob Chapek pentru modul în care a gestionat proiectul de lege „Don’t Say Gay” din Florida, care a interzis instruirea privind orientarea sexuală și identitatea de gen de la grădiniță până la clasa a treia.

Recenta includere de către Disney a unor personaje gay fără echivoc în filmele de animație a atras, de asemenea, critici din partea activiștilor anti-LGBTQ, anunță cnbc.com.

„Această companie spune povești de 100 de ani, iar aceste povești au avut un impact semnificativ și pozitiv asupra lumii, iar unul dintre motivele pentru care au avut un impact semnificativ și pozitiv este că una dintre valorile de bază ale poveștilor noastre este incluziunea, acceptarea și toleranța, iar noi nu putem pierde acest lucru”, a declarat Iger luni.

Iger a mai spus că unele subiecte care s-au dovedit a fi controversate nu ar trebui să fie considerate politice. „Nu cred că atunci când spui povești și încerci să fii un bun cetățean al lumii, asta este politic”, a spus el, potrivit unor surse care au audiat evenimentul și care au cerut să rămână anonime, deoarece nu a fost deschis publicului.

Luni, Iger a indicat filme precum „Black Panther” și „Coco” drept exemple de proiecte Disney care „au schimbat lumea în bine”. Iger a spus că deciziile creative ale companiei nu vor face pe toată lumea fericită, dar că studiourile sale nu își vor diminua valorile de bază.

 

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri